Estats Units

Un informe de la NASA revela greus deficiències de seguretat aèria en l'aviació civil

L'avió està considerat el mitjà de transport més segur, però sembla que frega el perill més sovint del que es pensa. Almenys això és el que diu un informe que ha fet la NASA. Al llarg de nou anys ha anat recopilant informació sobre els moviments de desenes de milers d'avions i la conclusió és que hi ha greus deficiències de seguretat en l'aviació civil i que massa vegades estan a punt de tenir un accident, ja sigui per col·lisions, problemes a les pistes d'aterratge o maniobres d'última hora. La NASA no volia fer públic l'estudi per l'alarma que pot provocar, però algú ho ha filtrat a la premsa.

Actualitzat

La filtració parla d'un informe sense precedents que revela greus deficiències de seguretat aèria en l'aviació civil. Col·lisions, problemes a les pistes d'aterratge o maniobres d'última hora potencialment perilloses passen, segons l'informe, molt més sovint del que es reconeix i del que la gent creu. Es tracta d'una investigació molt exhaustiva feta al llarg de nou anys, durant els quals la NASA ha entrevistat per telèfon prop de 24.000 pilots. En l'informe, però, no se citen els noms ni de pilots ni de companyies aèries.

Una persona pròxima a la investigació ha estat qui ha filtrat la informació a l'agència de notícies Associated Press. Des de la NASA, han reconegut que treure a la llum l'informe alarmaria la població i això tindria efectes sobre els beneficis de les companyies aèries. Fins al punt que l'agència espacial governamental no el vol fer públic i vol desfer-se de tota la informació recopilada.

Tanmateix, el Congrés nord-americà va demanar ahir que es dugui a terme una investigació que obligui la NASA, almenys a guardar tota la informació i, eventualment, a fer-la pública.

Anar al contingut