Madrid

Un informe conclou que una persona podria viure fins a dos anys més si es reduís la contaminació atmosfèrica

L'Estudi de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya sobre la qualitat de l'aire a les ciutats demostra que l'esperança de vida dels espanyols es podria incrementar entre uns mesos i dos anys amb la reducció de la contaminació atmosfèrica. Els autors de l'estudi han posat com a exemple de mesures anticontaminants la reducció a 80 quilòmetres hora de la velocitat màxima a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Actualitzat

L'Estudi de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya sobre la qualitat de l'aire a les ciutats conclou que el model urbà actual és insostenible i que la contaminació de l'aire, provocada sobretot per un excés de l'ús de vehicles privats, perjudica sobretot les dones embarassades, els nens i els avis.

L'estudi conclou també que l'esperança de vida es pot incrementar entre uns mesos i dos anys amb la reducció de la contaminació. El secretari general per la Prevenció de la Contaminació, Arturo Gonzalo, demana a les administracions valentia per aplicar plans com el de Barcelona, que reduirà a 80 quilòmetres per hora la velocitat màxima a l'àrea metropolitana.

La contaminació atmosfèrica suposa un increment dels índexs de mortalitat i contribueix a l'aparició d'atacs d'asma, bronquitis, atacs de cor i altres malalties pulmonars i cardiovasculars cròniques.

Amb la nova llei de qualitat de l'aire que prepara el govern espanyol, les comunitats autònomes i els ajuntaments de les ciutats estaran obligats a posar en marxa aquests plans de reducció de la contaminació.

L'informe "Qualitat de l'aire a les ciutats: Clau de sostenibilitat urbana" és el segon que es fa sobre els efectes que té la mala qualitat de l'aire en les ciutats, revela interaccions amb el transport, l'urbanisme i la indústria, i proposa solucions per reduir aquest greu problema ambiental que afecta tota la societat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut