Gandia

Un incendi forestal a Barx obliga a desallotjar una urbanització i una residència de la tercera edat

Les primeres investigacions apunten cap a una negligència com a possible causa de l'incendi declarat a la comarca valenciana de la Safor. El fort vent dificulta les tasques d'extinció, però el nucli urbà de Barx no corre perill. S'han evacuat 200 persones.

RedaccióActualitzat
Cinc mitjans aeris s'han incorporat a les tasques d'extinció de l'incendi que crema a Barx, a la comarca valenciana de la Safor. Les flames van començar diumenge i van obligar a desallotjar una urbanització i una residència de la tercera edat pròxima a aquest municipi. Concretament s'ha evacuat de forma preventiva la urbanització de les Foies, del terme veí de Simat de la Valldigna, i també una residència de la Drova, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana.

El foc va començar en una zona muntanyosa, prop de la costa, molt castigada ja per altres focs. El vent dificulta les feines d'extinció amb ràfegues de fins a 55 quilòmetres per hora. La direcció del vent, però, fa que el poble no corri perill.

No obstant això, tant els habitants de la zona al voltant del mont Mondúver com les persones desallotjades de la residència de la gent gran, un total de 168, han estat traslladats a una residència de Carlet, a la Ribera Alta.

A més dels mitjans aeris, 9 brigades, 5 autobombes i dos vehicles lluiten contra les flames. Pel que fa a l'origen del foc, les primeres investigacions apunten cap a una negligència com a possible causa de l'incendi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut