Madrid

Un incendi crema la part superior d'un gratacel en construcció a l'antiga Ciutat Esportiva del Reial Madrid

Ensurt aquesta matinada a Madrid. Els bombers han aconseguit controlar l'incendi que ha cremat dos pisos de la torre Espacio, el gratacel més alt de Madrid tot i que encara està en construcció, situat als terrenys de l'antiga Ciutat Esportiva del Reial Madrid. L'incendi, que no ha causat víctimes, s'ha declarat cap a les 23.30 de dilluns i s'ha extingit cap a les tres d'aquesta matinada. Segons han explicat els bombers, les causes de l'incendi s'atribueixen a una combustió d'oli dels sistemes hidràulics de l'edifici. Mentre cremava l'incendi, a només 800 metres una multitud celebrava a la plaça Castilla la victòria de la selecció espanyola de bàsquet al Mundial.

Actualitzat

El foc només ha afectat els pisos 42 i 43 de l'edifici, situats a la part superior. Segons ha explicat l'Ajuntament madrileny, l'estructura de formigó de l'edifici ha impedit que les flames avancessin i que es tornés a repetir la tragèdia de l'incendi de l'edifici Windsor del febrer del 2005. 

Un total de 50 bombers han treballat en les tasques d'extinció del foc, que no han estat fàcils, ja que els bombers han hagut de pujar a peu les mangueres per accedir als més de 142 metres d'altura on es troben els pisos incendiats. El director de l'obra de la torre Espacio ha proposat als bombers de fer arribar l'aigua a les últimes plantes a través de la bomba amb què cada dia es trasllada el formigó.

El gratacel incendiat és propietat de la immobiliària Espacio, pertanyent al grup Villar Mir, el propietari del qual és precisament un dels candidats a les darreres eleccions a la presidència del Reial Madrid. La torre Espacio es convertirà, juntament amb els altres tres gratacel que estan en construcció, en els més alts d'Espanya, i aquest en concret tindrà una altura de 223 metres.

 


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut