Un incendi crema sense control un parc nacional de la Patagònia xilena. (Foto: Reuters)
Un incendi crema sense control un parc nacional de la Patagònia xilena. (Foto: Reuters)
Santiago de Xile

Un incendi arrasa 11.000 hectàrees del parc de Torres del Paine a la Patagònia xilena

El Parc Nacional de Torres del Paine, situat a la Patagònia xilena, continua cremant. L'incendi, que es va declarar dimarts passat i que ja ha obligat a evacuar més de 700 persones de la zona, entre turistes i treballadors del recinte, ha cremat 11.000 hectàrees, un 5% de la seva superfície. Les autoritats de Xile han demanat ajuda internacional per aconseguir frenar l'avanç del foc i han declarat l'estat d'emergència.

RedaccióActualitzat
A hores d'ara, més de mig miler d'efectius, entre bombers xilens i argentins, soldats i voluntaris, treballen per frenar les flames, però el fort vent que assota la zona, i que arriba als 100 quilòmetres per hora, i les dificultats per accedir a la zona, remota i deshabitada, dificulten encara més les tasques d'extinció.

A més, les autoritats apunten que si el vent no remet, l'incendi podria prolongar-se encara uns dies. El Parc Nacional de Torres del Paine, situat a l'extrem sud del continent americà, és reserva de la biofera de la Unesco des del 1978.

Un detingut per l'incendi

El foc es va declarar en un camí transitat per excursionistes cosa que fa pensar que hauria estat provocat. Les autoritats locals han detingut un jove de 23 anys com a presumpte autor de les flames. L'arrestat està acusat per un ús negligent del foc en els boscos.

Anar al contingut