El fort vent i la calor dificulten molt les tasques d'extinció
El fort vent i la calor dificulten molt les tasques d'extinció
Cualedro

Un incendi al sud de la província d'Ourense crema 2.000 hectàrees

Treballen en l'extinció del foc mitjans aeris, terrestres i efectius de la Unitat Militar d'Emergències

RedaccióActualitzat
L'incendi forestal que des d'aquest diumenge afecta la parròquia de Lucenza, al municipi de Cualedro (Ourense), continua actiu i ja ha afectat 2.000 hectàrees de terreny, segons les últimes estimacions de la Conselleria de Medi Rural.

L'incendi va començar al migdia i, en poc temps, les flames van devorar desenes d'hectàrees, cosa que va obligar a activar l'alerta anomenada Situació 2, que implica perill per a les cases. El fort vent i la calor dificulten molt les tasques d'extinció.

Almenys una casa no habitada ha estat arrasada per les flames i s'han fet diversos desallotjaments, segons han confirmat fonts dels cossos de seguretat. Poblacions petites com ara Xinzo, Baltar o Cualedro han hagut de ser desallotjades. I durant la nit s'ha estat treballant principalment perquè el foc no arribés a les localitats de Seoane d'Oleiros i Vilar de Lebres.

Per controlar aquest foc s'ha desplaçat un tècnic, 18 agents forestals, 47 brigades, 26 motobombes, sis excavadores de pala, set helicòpters i nou avions. També hi han acudit membres de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut