Imatge del foc de Vallbona de les Monges
Imatge del foc de Vallbona de les Monges
Vallbona de les Monges

Controlat l'incendi de Vallbona de les Monges, que ha afectat 102,5 hectàrees de vegetació

Una trentena de vehicles terrestres continuen treballant a la zona remullant i revisant el perímetre

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte, una vintena de dotacions dels bombers continuen treballant a la zona de l'incendi de Rocallaura, a Vallbona de les Monges, a l'Urgell. Els bombers remullen tota la zona cremada per evitar revifades, ja que hi ha punts que encara fumegen.

Els Bombers de la Generalitat van donar per controlat l'incendi divendres, a les nou de la nit. Va començar dijous a la nit a Vallbona de les Monges, a la zona de Rocallaura.

Fonts dels Bombers han informat que en les tasques d'extinció del foc hi han treballat, una trentena de dotacions terrestres, entre els quals hi ha 6 dotacions dels GRAF i nou mitjans aeris -4 avions de vigilància i atac, 4 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament. També participen en l'extinció vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius del cos d'Agents Rurals.

Segons les últimes dades del cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat 102'5 hectàrees. El 90% és de vegetació forestal i el 10% de camps de cereals. El 70% de la superfície pertany al municipi de Vallbona de les Monges i el 30% a Nalec.

No hi ha hagut cap ferit ni ha calgut fer cap desallotjament de caràcter preventiu. S'estan investigant les causes del foc, que podria haver-se originat per un petard. De fet, el foc va començar a tocar del balneari de Rocallaura, on un menor llançava petards.

L'incendi va començar a la zona dels Cantins, un turó d'uns 700 metres d'alçada situat en un paratge conegut com el Racó del Negre. En arribar al cim, va canviar en direcció oest cap al Turó de l'Isidre i el Bosc de la Vila, i va travessar un tram de la GR-175, que correspon a la Ruta del Cister.

 

 

 

 

Anar al contingut