Un immens Marcelinho Huertas s'allibera a Istanbul i lidera la victòria del Barça a la pista del Fenerbahçe (73-76)

El Barça de bàsquet s'ha sobreposat a la baixa de Joan Carles Navarro i ha sumat una victòria molt important a la pista de Fenerbahçe per 73-76. Un triomf, el segon en dues jornades de Top 16 de l'Eurolliga, que s'ha fonamentat en la gran actuació de Marcelinho Huertas (23 punts i 7 assistències) i Brad Oleson, que ha fet 14 punts. Els blaugranes dominaven de cinc a falta de mig minut, però dues badades consecutives han posat en perill la victòria.

Sense Joan Carles Navarro, baixa d'última hora per una sobrecàrrega als isquiotibials de la cama esquerra, el Barça de bàsquet ha fet un pas endavant i ha sumat una victòria de prestigi a la pista del Fenerbahçe per 73-76 en la segona jornada del Top 16 de l'Eurolliga.

Tal com havia reclamat Xavi Pascual abans del partit, els blaugrana han sortit molt concentrats i amb un parcial inicial de 0-5 en el primer minut i mig han obligat Zeljko Obradovic a demanar un temps mort. L'inici il·lusionant del Barça ha tingut continuïtat gràcies a la bona feina col·lectiva i a l'encert ofensiu d'Oleson i Huertas.

El Barça ha arribat a tenir un màxim avantatge de 8 punts (18-26), però la irrupció inesperada de Mahmutroglu ha igualtat el matx. Malgrat portar gairebé sempre la iniciativa en el marcador, al descans s'ha arribat amb empat a 39.

Amb Dorsey i Tomic carregats de faltes personals, Pascual ha deixat inèdit Maciej Lampe, però el Barça ha resistit minvat en el joc interior liderat per la inspiració de Marcelinho. Amb 69-74 a falta d'1.30 pel final, els blaugrana tenien el triomf a l'abast, però una badada de Papanikolau i un dos més un de McCalebb han posat els turcs només un punt a sota. Bojan Bogdanovic ha pogut forçar la pròrroga però ha fallat el triple decisiu.

Tot i patir fins al final, el millor Barça de la temporada lluny del Palau ha acabat sumant una gran victòria, la segona consecutiva al Top16, liderat per un immens Huertas, màxim anotador amb 23 punts.