Calella

Dos hotels de Calella fan fora els guàrdies civils i policies arran de les agressions de l'1-O

Els responsables de l'Hotel Vila diuen que se senten enganyats perquè els van dir que els agents es desplegaven pel nivell d'alerta antiterrorista

RedaccióActualitzat

Dos dels hotels on s'allotgen els policies i guàrdies civils desplegats a Catalunya arran de l'1-O els han fet fora. Es tracta de l'Hotel Vila, de Calella, on hi havia més de 200 agents de la Guàrdia Civil, i de l'Hotel Les Palmeres, on hi havia un centenar de policies nacionals

Els responsables de l'establiment han explicat a TV3 que els han demanat que marxessin apel·lant al dret d'admissió i arran de les càrregues que va haver aquest 1 d'octubre a la nit al municipi i també durant tota la jornada en altres punts del país.

Des de l'establiment, que la família gestiona des de fa un any i que ara tanca temporada, diuen que se senten enganyats perquè els van dir que els agents es desplegaven pel nivell d'alerta antiterrorista. La família ha remarcat que no volen violència ni aldarulls i asseguren que han creat un conflicte amb veïns del poble, que els han retret que la Guàrdia Civil s'hagi allotjat al seu hotel.

D'acord amb els propietaris, la reserva s'havia fet per a una quarantena d'agents i se'ls va dir específicament que no volien allotjar ningú vinculat a un operatiu per l'1-O. Com que la reserva no tenia data de sortida, l'hotel els ha comunicat que donava per tancada la temporada. 

Segons han explicat, els agents han fet les maletes i han acceptat marxar sense problemes. Durant la sortida dels agents, però, hi ha hagut algun moment de tensió. 

 

 

Tensió a la sortida

Centenars de persones s'han concentrat davant l'Hotel Vila, al carrer de Sant Josep, esperant la sortida dels guàrdies civils, que han marxat vestits de paisà.

Amb el carrer tallat i la policia local i els Mossos desplegats per evitar aldarulls, els concentrats han cridat "marxeu" i "fora". Hi ha hagut aplaudiments quan els agents se n'anaven, però també un moment de tensió quan una vintena dels concentrats han increpat els agents, han encerclat un dels vehicles i li han fet cops. Els antiavalots dels Mossos han hagut de protegir el dispositiu perquè pogués marxar. 

La pròxima destinació dels agents podria ser Pineda de Mar, on desenes de persones ja han sortit al carrer per dir-los que no són benvinguts.

 Aquest municipi i Lloret són alguns dels llocs on s'allotgen els policies quan venen de reforç a l'estiu. Es calcula que, només a Calella, s'han allotjat uns 500 agents, entre Guàrdia Civil i Policia Nacional.

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha encapçalat al matí una concentració de rebuig a la violència policial, que va deixar 14 ferits al poble, i contra la presència dels agents al municipi. "No volem que els nostres hotels siguin casernes", ha afirmat:

 

 

A la nit, Candini ha denunciat que ha rebut amenaces de mort arran d'aquestes declaracions:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut