Binghamton

Un home obre foc en un edifici de l'estat de Nova York i mata tretze persones

Tretze persones han mort i quatre més han resultat ferides en un tiroteig amb ostatges a l'estat de Nova York, als Estats Units, segons ha confirmat el cap de la policia de Binghamton, Joseph Zikuski. Els fets han passat en aquesta localitat, situada a uns 240 quilòmetres de Nova York, quan un home ha entrat en un centre de serveis per a immigrants i ha començat a disparar amb un rifle. Poc després quan s'ha vist assetjat per la policia s'ha suïcidat d'un tret al cap. A dins hi havia prop d'una quarantena de persones, que durant hores han estat preses com a ostatges. L'agressor és un vietnamita de 41 anys que fa poc l'havien acomiadat de la seva feina a l'empresa IBM.

Actualitzat
A més, s'ha informat que l'individu ha aparcat el seu cotxe a la porta principal per bloquejar la fugida dels 37 ostatges que ha pres quan ha iniciat el seu assalt. D'altra banda, la policia ha trobat dues armes, una de les quals una pistola 9 mil·límetres, recuperada per les forces de seguretat dins del centre.

Diversos mitjans de comunicació també han informat de la detenció de dos homes per la seva presumpta implicació en el tiroteig. Els sospitosos han estat trets de l'edifici amb les mans lligades amb brides de plàstic, tot i que es desconeix quina ha estat la seva implicació en els fets.

Les imatges de televisió han mostrat nombrosos agents de la policia local i estatal envoltant l'edifici de l'American Civic Association, que es dedica a ajudar immigrants i refugiats, i també s'ha desallotjat una escola pròxima a aquest immoble.

També s'han mobilitzat agents de l'Oficina Federal d'Investigacions, l'FBI, que ha desplaçat fins al lloc dels fets un negociador i equips especialitzats en l'alliberament d'ostatges.

El president Barack Obama ha mostrat el seu dolor per les víctimes i s'ha solidaritzat amb les famílies. Aquest és el tercer tiroteig amb víctimes mortals que hi ha hagut als Estats Units durant l'últim mes.

Anar al contingut