París

Estat Islàmic reivindica l'assassinat d'una parella de policies a prop de París

L'assaltant va ser abatut després d'atrinxerar-se a casa seva un cop comesos els crims

Actualitzat

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha qualificat d'acte terrorista l'assassinat la nit passada d'un policia i de la seva dona, també funcionària de la policia, al poble de Magnanville, uns cinquanta quilòmetres al nord-oest de París.

L'agressor, que va ser abatut per les forces de l'ordre, era Larossi Abballa, un jove de nacionalitat francesa de 25 anys que ja havia estat condemnat per pertinença a un grup jihadista i per robatori amb violència. El grup terrorista Estat Islàmic s'ha atribuït l'acció en un comunicat.

Vídeo en què Abballa jura fidelitat a EI

L'agència de notícies Amaq, vinculada a Estat Islàmic, ha difós un vídeo del terrorista que va assassinar dos policies, en el qual confessa haver matat els agents i jura fidelitat a l'organització jihadista. En l'enregistrament, abans de ser abatut, Abballa, diu en francès: "Gràcies a Al·là acabo de matar un policia i la seva dona".

En el vídeo, del qual no s'ha pogut comprovar-ne l'autenticitat, el terrorista amenaça amb atemptats durant l'Eurocopa de futbol. A més, anima els musulmans francesos a perpetrar atacs contra policies, funcionaris de presó i periodistes perquè "han venut la religió, han traït Al·là i al seu profeta". Abballa també demana matar als "rapers" perquè considera que són "aliats de Satan" i també a alcaldes i diputats.

Assassinat i posterior segrest

L'individu va entrar aquest dilluns a la nit a casa de la parella i, després d'assassinar el policia amb un ganivet, va prendre com a ostatges la dona i el seu fill de tres anys. Durant el segrest, i abans que les forces de l'ordre el poguessin abatre, es va identificar com a membre d'Estat Islàmic. Els agents no van poder evitar que degollés la dona, però van poder rescatar el nen, que està sa i estalvi. L'assaltant va apunyalar fins a nou vegades el comandant Jean-Baptiste Salvint, de la comissaria de Les Mureaux. La Fiscalia Antiterrorista de París s'ha fet càrrec de la investigació.

Aquesta nova acció terrorista enrareix encara més la situació de França, un país en permanent alerta després dels atemptats de París del novembre passat. El president francès, François Hollande, ha reclamat una "acció internacional decidida" contra el terrorisme, després de l'atemptat de Magnanville.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut