Badalona

Un home mata la seva parella i confessa el crim a la policia, a Badalona

Aquesta és la segona víctima per violència masclista a Catalunya i la que fa 15 a Espanya

Actualitzat

Una altra dona ha mort a mans de la seva parella aquesta matinada a Badalona, al Barcelonès. L'home s'ha lliurat aquest mateix dilluns a tres quarts de quatre de la matinada a les dependències de la Guàrdia Urbana i ha confessat que havia matat a la seva parella. Segons un comunicat dels Mossos d'Esquadra, que investiguen el cas, pot ser un nou cas de violència masclista.

 

 

Es tracta d'un home de 48 anys, de nacionalitat guatemalenca, igual que la víctima. Els fets han passat al barri de la Salut en el context d'una discussió familiar durant la qual l'home ha escanyat la seva parella, segons ha explicat l'home a la policia.

La Guàrdia Urbana ha acompanyat l'home al domicili on han trobat el cos de la dona, de 40 anys. Els serveis sanitaris només han pogut certificar la mort. El presumpte autor del crim ha quedat detingut.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i intenten aclarir les circumstàncies del crim.

Un dels veïns de l'edifici, on sembla que hi viuen moltes persones de Guatemala, inclús compartint pis i habitació, ha explicat que coneixia poc a la parella però que semblaven avinguts

"S'avenien molt, estaven units. és ben estrany que hagi passat això."

 

per la seva banda el president de l'Associació de Veïns del barri  ha dit que últimament no hi ha problemes de convivència i que aquest cas és molt trist però aïllat.

"És un cas fortuït que no condiciona el que és un barri obrer, de treballadors. Tenim la sort que hi tenim moltes cultures i que cada vegada la convivència és millor."

El jutjat d'instrucció número 2 de Badalona, de guàrdia aquest dilluns. s'ha encarregat de l'aixecament del cadàver.

 


Minuts de silenci a Badalona

L'ajuntament de Badalona ha fet a les 12 del migdia, un minut de silenci en el que també hi ha assistit la consellera de Justícia, Ester Capella, coincidint amb la visita que fa a la ciutat.

 

El consistori badaloní posarà la bandera a mig pal i ha decretat dos dies de dol en record a la víctima.

L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, ha dit la víctima no havia demanat ajuda i ni tan sols estava empadronada al municipi i que per tant era "totalment invisible pels serveis socials" sobre si aquest dona vivia una situació de risc.

"Hem de fer un esforç encara més gran perquè en aquest cas ni tan sols és una persona que hagués demanat ajuda en cap moment. I per tant una dona jove que ha mort a mans de la seva parella és una alerta gravíssima situació en la que està el tema de la violència contra les dones."

Avui plorem una dona que ha mort a mans de la seva parella, pel perill de les dones pel fet de ser dones, una xacra que aquesta societat ha de poder superar. Aquest és un repte immens que tenim tota la societat i totes les administracions."

La consellera de Justicia, Ester Capella ha afegit que malgrat els esforços de les administracions públiques, del govern i dels governs municipals cal que la societat prengui consciencia i denuncii aquest "masclisme que mata".

"Només des d'una societat que sigui conscient que el masclisme mata, podrem erradicar la mort de les dones a mans d'aquells que diuen que els estimen."

"Interpel·lem-nos. Denunciem. Treballem conjuntament per tal de buscar les millors eines per erradicar la violència masclista."

El sindicat CC.OO. Catalunya ha fet un comunicat el qual condemna aquest "assassinat masclista" i expressa el rebuig a "la violència que encara avui en dia s'exerceix contra les dones pel sol fet de ser dones". També exigeix als poders públics que treballin per erradicar aquest casos.


15 víctimes de violència masclista

Amb la dona morta aquest dilluns a Badalona són 2 les víctimes assassinades per les seves parelles o exparelles a Catalunya, mentre que són 15 les que han mort a Espanya. Es tracta també de la quarta víctima d'origen estranger que mor a l'estat espanyol.

A finals de maig del 2017 la xifra era de 29 casos de dones mortes, més alta que l'actual, segons dades de la Delegació del govern d'Espanya per a la violència de gènere. Només aquest mes de juny n'hi ha hagut tres, un número que iguala les que hi va haver durant el mateix mes l'any passat.

ARXIVAT A:
Violència masclistaPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut