Pla general d'un Mosso d'Esquadra al lloc de Roses on hi ha hagut el crim aquest dimarts 18 de juliol del 2017 (horitzontal)
Pla general d'un Mosso d'Esquadra al lloc de Roses on hi ha hagut el crim aquest dimarts 18 de juliol del 2017 (horitzontal)

Un home en mata un altre d'una ganivetada en un apartament de Roses i s'entrega als mossos

ACN Roses.-Un home n'ha matat un altre d'una sola ganivetada a la zona del cor en un apartament de Roses (Alt Empordà). Segons fonts properes a la investigació, l'agressor ha atacat la víctima mentre dormia en un matalàs a terra en un pis ocupat a l'avinguda Gola de l'Estany on convivien des de feia pocs dies. Un company de pis dels dos homes ha estat qui ha trobat el cos cap a els tres de la tarda i ha avisat els serveis d'emergències. Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM s'han traslladat al lloc però ja no han pogut fer res per reanimar la víctima. Hores més tard, l'atacant s'ha entregat a la comissaria dels mossos. Durant la inspecció ocular, ha admès els fets i ha explicat que ha fet servir un ganivet de grans dimensions. Després de l'atac, l'ha netejat i l'ha deixat a la cuina del pis.

(En aquesta actualització s'han afegit detalls de la investigació i la confessió del detingut)La víctima ha rebut una sola ganivetada a la zona de cor mentre dormia aquest dimarts a la tarda. Un company de pis seu, perquè vivien plegats des de feia pocs dies en un pis ocupat a Roses, ha reconegut ser l'autor del crim. Poques hores després d'assestar la ganivetada mortal, s'ha entregat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.Segons fonts properes a la investigació, l'autor confés del crim havia ocupat l'apartament situat a l'avinguda Gola de l'Estany i el rellogava a altres persones a canvi de diners. En total, actualment hi vivien unes cinc persones d'origen immigrant. Feia només dos o tres dies que la víctima havia anat a viure a l'immoble ocupat pel seu amic, tots dos marroquins. Abans, vivia amb la seva mare a Figueres. Les mateixes fonts indiquen que el dia abans l'agressor ja havia esgrimit un ganivet a l'immoble. El motiu, segons ell mateix ha explicat, és que pensava que els seus companys de pis, així com altres compatriotes que viuen a la mateixa zona, se'n reien d'ell i el criticaven. Durant la inspecció ocular de l'escena del crim, el detingut ha detallat que creia que l'origen de rumors sobre la seva orientació sexual o una suposada addicció a l'alcohol venien de la víctima.Aquest dimarts, mentre el pis era buit i la víctima dormia, l'agressor ha agafat un ganivet de cuina de grans dimensions i li ha clavat a traïció, sense que la víctima es pogués defensar. Després, ha netejat l'arma del crim, l'ha deixat a la cuina de l'apartament i ha marxat de l'immoble.Cap a les tres, un altre dels companys de pis ha tornat a casa i ha trobat el cadàver. Mossos d'Esquadra i el SEM s'han desplaçat fins al lloc dels fets però els metges ja no han pogut reanimar-lo. L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha assumit la investigació. Poques hores després de començar a recollir testimonis i indicis, el mateix agressor ha anat a la comissaria i ha confessat. El Jutjat d'instrucció 3 de Figueres en funcions de guàrdia ha assumit la investigació i ha decretat secret de sumari. El detingut passarà properament a disposició judicial.

Anar al contingut