Manises

Un home de 385 quilos denuncia l'hospital per traslladar-lo en un camió de mudances

La família assegura que li van donar l'alta perquè el centre no tenia mitjans per atendre'l

Actualitzat

La família d'un home que pesa 385 quilos ha denunciat que l'Hospital de Manises li va donar l'alta perquè no tenia mitjans per atendre'l. Se'l va traslladar a casa amb un camió i, unes hores després, els metges es van veure obligats a tornar-lo a ingressar.

El Teófilo Rodríguez, de 34 anys, té obesitat mòrbida i va ingressar fa una setmana a l'hospital per una insuficiència respiratòria. Uns dies després, l'Hospital de Manises li va donar l'alta, tot i l'oposició de la família pel seu delicat estat de salut.

El van traslladar de l'hospital a casa seva, a Torís, a uns 35 quilòmetres, carregat a dalt d'un camió de mudances i amb un ventilador per superar la calor.

 

Però no el van poder entrar a casa perquè el llit no passava per la porta. Per això el van portar al centre de salut de la localitat. Unes hores més tard, al detectar-li una baixada d'oxigen a la sang i una insuficiència respiratòria, el van tornar portar amb el mateix camió a l'Hospital de Manises.

Per tot plegat, la família ha presentat una denúncia contra l'hospital i la conselleria pel risc del trasllat i el tracte rebut al centre sanitari.

Débora Rodriguez és la seva germana:

"Perquè una persona estigui grassoneta no vol dir que l'hagin de menysprear o atendre'l malament, o no donar-li habitació... Perquè jo he vist que sí que hi ha habitacions per donar-li, perquè aquest llit sí que hi cap, a les habitacions."

 

La Conselleria de Sanitat i l'hospital asseguren en un comunicat que l'alta responia a criteris estrictament mèdics i que estan posant tots els mitjans per atendre'l adequadament. Mentrestant, el Teófilo torna a estar ingressat a l'Hospital de Manises.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut