Vall de Boí

Un home d'Amposta i una dona anglesa moren atrapats per una allau a la Vall de Boí

Dos escaladors han mort en quedar atrapats per una allau que hi ha hagut aquest dimecres al migdia a la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça. A més, un bomber en pràctiques ha resultat ferit lleu quan participava en les tasques de rescat. L'accident ha passat al barranc de Comaloforno, a prop de la presa de Cavallers. Segons ha informat l'alcalde de la Vall de Boí, les víctimes són un home d'Amposta, de 53 anys, i una dona anglesa resident a Benasc, de 34. Els cossos de les dues víctimes els han traslladat al tanatori de Tremp.

Actualitzat
L'allau ha passat a quarts de dotze del migdia en una zona d'escalada pròxima a la presa de Cavallers, a la Vall de Boí. La neu ha arrossegat els dos muntanyencs que han mort al mateix lloc de l'accident. Es tracta de Sebastià C.C., de 53 anys i veí d'Amposta, i Vanessa A.A., de 34 anys, anglesa i resident a Benasc

L'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, n'ha confirmat les identitats i ha indicat que els cossos de les dues víctimes ja són al tanatori de Tremp. Les tasques de recuperació dels cadàvers han mobilitzat tres helicòpters, quatre dotacions terrestres dels Bombers i dues unitats de muntanya dels Mossos d'Esquadra. 
 
A sota de la via de gel on eren les víctimes, esperant per pujar a escalar la mateixa via, hi havia un grup de cinc bombers en pràctiques del Grup d'Actuacions Especials, els GRAE. Un d'ells s'ha fet un esquinç al turmell i la resta n'han resultat il·lesos. L'alcalde de la Vall de Boí ha assegurat que "l'experiència" dels bombers ha fet que decidissin esperar que la parella pugés abans de fer-ho ells. "Si no, de ben segur que l'accident hauria causat moltes més víctimes", ha afegit.

L'alcalde ha recordat que aquest any "cal tenir especial cura" a la muntanya perquè hi ha molta neu acumulada als cims i ha fet bastant vent, cosa que pot fer que hi hagi més allaus que altres temporades. "No cal deixar de fer esport, però sí que és necessari prendre totes les precaucions", ha recordat l'alcalde.

Avís pel risc "marcat" d'allaus al Pirineu Occidental

Precisament, l'Institut de Geologia de Catalunya té vigent un avís pel risc "marcat" d'allaus a l'Aran i la Franja Nord de la Pallaresa. La categoria "marcat" és el tercer grau d'una escala de cinc que va de risc feble a molt fort. A més, si aquest dijous neva a la zona, tal com apunten les previsions del Servei de Meteorologia de Catalunya, el risc s'incrementarà fins al grau "fort". Cal anar amb compte amb els vessants assolellats, sobretot a l'est i al sud.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut