Dones pakistaneses
Dones pakistaneses
Manakpur, Pakistan

Un home crema la seva dona al Pakistan per no haver tingut cap fill en 3 anys de matrimoni

Una ONG alerta que més de 3.000 dones han mort al Pakistan des del 2008 a mans de la seva parella o de la família política en els mal anomenats "crims d'honor"

RedaccióActualitzat

Una dona de 25 anys ha mort al Pakistan després que el seu marit li ha pres foc per no haver tingut descendència en tres anys de matrimoni.

La jove pakistanesa, Shabana Bibi, havia anat a visitar la seva germana sense el consentiment del marit. En tornar a casa, el marit la va ruixar amb gasolina i li va calar foc. La dona va patir cremades al 80% del cos. Els serveis sanitaris la van traslladar fins a l'hospital de Multan, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

La policia ha detingut el marit i també el pare i el sogre de la víctima i els ha inculpat per assassinat i terrorisme.

Segons ha explicat el germà de la dona morta, els maltractaments per part del marit eren constants des del mateix moment del matrimoni. Al Pakistan, la gran majoria de matrimonis són acordats entre les famílies i les dones no poden triar el marit. Passen de l'obediència al pare a l'obediència a l'espòs. La desobediència a la voluntat del marit és vista com un gran deshonor per a les famílies.

La fundació Aurat, una ONG independent que lluita pels dres de les dones, ha alertat que més de 3.000 pakistaneses han mort a mans del  marit o de la família política en els últims 7 anys. Malgrat que les autoritats han promulgat lleis que han endurit el càstig d'aquests crims "d'honor" dins les famílies, la major part queden impunes perquè no es denuncien.

Anar al contingut