Regne Unit

Un historiador escocès nega que Hitler fos un heroi de la I Guerra Mundial

Adolf Hitler no va ser un heroi de la I Guerra Mundial, ja que sempre va estar allunyat del front de batalla, i l'antisemitisme i la radicalització que el van portar al poder anys després no van néixer arran de la derrota d'Alemanya. Així ho afirma Thomas Weber, historiador de la Universitat d'Aberdeen (Escòcia), al llibre "La primera guerra de Hitler", en què assegura que la trajectòria del dictador en aquesta guerra va ser una elaborada fabricació del règim nazi.

Actualitzat
Weber basa aquesta afirmació en noves cartes i documents descoberts en arxius alemanys. Fins ara, hi havia consens entre els historiadors que el jove Hitler es va jugar la vida portant missatges entre els comandaments i el camp de batalla, però els papers als quals ha tingut accés l'historiador indiquen que en realitat era un missatger de la rereguarda i que sempre va estar a més de 5 km de la primera línia de batalla. Segons l'historiador, aquests documents suggereixen que no només no va ser un heroi al camp de batalla, sinó que a més els seus companys s'hi referien com a "etappenschwein", "un porc a la rereguarda".

El llibre, que sortirà a la venda el 16 de setembre al Regne Unit, assegura que el Partit Nazi va dedicar temps i diners per eliminar qualsevol prova física de l'autèntica història del Führer durant la guerra, amb l'objectiu de convertir-lo en un polític popular.

Segons Weber, els nazis van fer servir la idea de Hitler com a soldat valent per estendre'n la influència més enllà de l'extrema dreta, i van aconseguir convertir-la en fet històric, que es va radicalitzar per les seves vivències a la guerra i el seu sentiment que Alemanya havia estat humiliada pels aliats amb el Tractat de Versalles. Per aquesta raó, suposadament, el posteriorment líder nazi es va interessar per la política.

Els nazis van fer tot el possible per protegir aquesta idea, temorosos que aquesta versió dels fets s'ensorrés si es coneixia la versió d'aquells que van ser amb ell, o a prop d'ell, durant la guerra. L'historiador s'ha mostrat convençut que si Hitler va ser reconegut amb la Creu de Ferro va ser perquè tenia bons contactes.
Anar al contingut