Fotograma del vídeo amb l'"escrache" a Mònica Oltra que han difós els ultres a Facebook
Fotograma del vídeo amb l'"escrache" a Mònica Oltra que han difós els ultres a Facebook
València

Un grup ultradretà fa un "escrache" davant de la casa de Mónica Oltra

Una desena d'encaputxats van cantar consignes a favor de la unitat d'Espanya al costat del domicili de la vicepresidenta del govern valencià i van difondre el vídeo en directe a través de Facebook

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha estat objecte aquesta nit d'un "escrache" davant de casa seva. Un grup ultradretà ha cridat consignes a favor de la unitat d'Espanya i ha difós imatges en directe a través de Facebook.

Una desena d'ultres encaputxats i amb les cares cobertes amb màscares han intimidat la líder de Compromís agrupant-se davant del seu domicili mentre corejaven càntics en defensa de la unitat d'Espanya. El vídeo emès per la formació d'extrema dreta España 2000 Valencia portava el títol "'Escrache' a Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana per Compromís, partit que dona suport els Països Catalans", un vídeo que té milers de reproduccions.

 

 

El govern valencià vol presentar una denúncia davant la Fiscalia

El president del govern valencià, Ximo Puig, ha instat a la Advocacia de la Generalitat a presentar una denúncia davant la Fiscalia pels delictes d'odi i alteració de l'ordre públic.

A les mateixes Corts Valencianes, Mónica Oltra ha assegurat que pensa denunciar l'"escrache": "Ahir em va tocar a mi, però demà li pot tocar a un altre. Si no frenem el feixisme, al final s'apodera de tot i, lamentablement, en la història hi ha exemples d'això."

L'alcalde de València, Joan Ribó, també de Compromís, ha explicat a la cadena SER que Mónica Oltra està "malament, commocionada i escandalitzada que això pugui passar a València", i ha afegit que és un fet preocupant perquè suposa "una vulneració de drets constitucionals".

Ribó ha recordat l'atac d'ultradretans durant la marxa del 9 d'octubre per commemorar la Diada Nacional del País Valencià. Ha dit que és "important" controlar aquestes bandes i ha demanat al delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana que prengui mesures "de manera urgent". "És important que els delictes d'odi es tractin a l'àmbit judicial perquè no és només una qüestió policial", ha assegurat l'alcalde.

 

Anar al contingut