Alba de Tormes

Un grup d'ultres intenta rebentar el pregó de sor Lucía Caram a Alba de Tormes

Un grup d'exaltats van escridassar la religiosa, que havia estat convidada pel consistori per fer el pregó en honor a Santa Teresa de Jesús

RedaccióActualitzat

Enfrontaments dissabte a la població salmantina d'Alba de Tormes en el pregó de les festes que pronunciava sor Lucía Caram. Un grup d'ultres espanyols van boicotejar la lectura de la religiosa amb crits de "No ens enganyes, Catalunya és Espanya" .

 

 

Sor Lucía havia estat convidada per la corporació municipal governada pel PSOE per fer la lectura del pregó de les festes patronals en honor a Santa Teresa de Jesús. L'elecció de Caram com a pregonera no havia estat ben rebuda per una part de la població que critica les seves simpaties pel procés sobiranista català. En previsió d'incidents, s'havia ampliat la presencia policial.

Però ahir a la nit, un grup ultra va anar a la plaça municipal amb intencions clares de rebentar l'acte. Mentre la monja parlava des del balcó de l'Ajuntament, un col·lectiu de persones va exhibir banderes espanyoles i va cridar consignes en defensa de la unitat d'Espanya.

Entre xiulades i aplaudiments, Sor Lucía ha intentat fer la lectura del seu pregó basat en una lloança a la figura de Santa Teresa, patrona del poble. Però diverses baralles entre els ultres i una part del públic que els recriminava l'actitud l'hi han posat molt difícil.

Sor Lucía va acabar el pregó amb un crit de "Viva Espanya i els espanyols", una frase que no apareixia en el discurs oficial remès per l'Ajuntament d'Alba deTormes. Una frase que, lluny de calmar els exaltats, els va animar a continuar escridassant-la.

La religiosa ha volgut treure ferro als incidents d'ahir a la nit en aquesta localitat de Salamanca i ha demanat tranquil·litat via Twitter:

 


Persones anònimes i també representants políticis s'han afanyat a mostrar el seu suport a sor Lucía Caram davant els atacs dels fanàtics i a condemnar aquestes manifestacions d'odi i intolerància:

 

 


 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut