Londres

Un grup d'ONG denuncien que les armes occidentals arriben a llocs en conflicte a través de tercers països

Un grup d'ONG ha denunciat els sistemes cada vegada més refinats que utilitzen els fabricants per vendre les seves armes allà on no haurien de fer. Aquestes organitzacions posen un exemple. Segons l'informe "Armes sense Fronteres", l'helicòpter Z-10 és de fabricació i producció xinesa, però no es podria construir sense els milers de components que s'importen de països occidentals. Pequín ven aquest aparell d'atac a països en guerra, com el Sudan. Així, les peces europees i nord-americanes acaben indirectament en mans de violadors dels drets humans.

Actualitzat
No serveix de res, segons aquestes organitzacions no governamentals, que Europa no pugui exportar armes acabades a determinats països si pot enviar peces per separat a un tercer país que les manufactura i les ven als primers. 
Aquestes organitzacions pacifistes creuen que els canvis dels sistemes de producció que ha generat la globalització requereixen un nou tractat internacional de control.

L'informe conclou recordant que proporcionalment ara es gasta més en armament al món que durant els períodes més intensos de la guerra freda: unes quinze vegades més del que es destina a l'ajuda al desenvolupament.
Anar al contingut