Madrid

Un grup de preferentistes increpen Blesa després de declarar davant el jutge

L'expresident de Caja Madrid evita reconèixer que és l'autor dels correus electrònics filtrats a la premsa i que van ser enviats a l'exjutge Elpidio Silva

RedaccióActualitzat

L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa ha evitat reconèixer que és l'autor dels correus electrònics filtrats a la premsa i que van ser enviats a l'exjutge Elpidio Silva, quan era titular del jutjat d'instrucció número 9 de Madrid. El banquer ha intentat avui suspendre la seva declaració com a testimoni per la filtració dels seus correus contra Silva.

A la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Blesa ha estat increpat per desenes de preferentistes, que han donat cops al seu cotxe amb les mans i les pancartes que portaven. Els concentrats han envoltat el vehicle i han insultat l'expresident de Caja Madrid, mentre els policies intentaven apartar-los.

Un cop acabada la compareixença de Miguel Blesa, l'advocada d'Elpidio Silva, Isabel Elbal, ha explicat que li havia preguntat principalment sobre uns correus amb què Silva va intentar relacionar Blesa i José María Aznar amb operacions de tràfic d'armes. La lletrada ha lamentat que el testimoni s'hagi negat a respondre sobre aquesta qüestió: "Ell ha dirigit el debat negant-se a donar explicacions quan tenia l'obligació de dir la veritat."

Blesa ha denunciat el "gran dany personal i familiar" que el jutge Silva li va causar durant la instrucció, acusant-lo d'intervenir els seus correus per "arruïnar" la seva reputació personal i professional" i d'"auspiciar" que el seu contingut tingui la màxima difusió.

Recordem que Elpidio Silva el van condemnar a 17 anys d'inhabilitació per prevaricació continuada i dos delictes contra la llibertat individual de Miguel Blesa, a qui va enviar dues vegades a la presó.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut