Empuriabrava

Un grup de persones afectades d'esclerosi múltiple experimenten la sensació de volar

Entrar al Túnel del Vent d'Empuriabrava els ha aportat efectes positius

RedaccióActualitzat

Una desena de persones afectades d'esclerosi múltiple amb diferents graus han passat aquest dissabte pel Túnel del Vent d'Empuriabrava. Una experiència, la sensació de volar, que mai havien experimentat i que els permet valorar-se més a ells mateixos, la seva valentia i la seva capacitat de lluita. L'experiència els ha aportat efectes molt positius.

De patir les limitacions a què els sotmet l'esclerosi múltiple, a volar. Molts estan impedits en una cadira. Per a ells, una activitat com aquesta és sentir-se lliures, perquè sempre estan relacionats amb algun suport per poder-se aixecar, per fer-ho tot. I volar sense estar agafats a res els suposa un gran alliberament.

 

Des de l'associació Tengo Esclerosis Múltiple y Qué aposten per viure experiències d'impacte. Ja han nedat entre taurons o esquiat, i ara, amb el suport dels monitors, han escollit el Túnel del Vent per poder volar. Una activitat per divertir-se i alliberar tensions, perquè té un important component emocional i anímic.

Manoli Castillo, vicepresidenta de Temyque, diu que els malalts d'esclerosi moltes vegades han de tenir més empenta:

"Si ets capaç de fer això, has de ser capaç d'agafar una cadira al metro, anar al metge sol. Enfortir l'ànim una mica i tenir fortalesa per fer coses per tu mateix. No estar tan protegit per la família."

L'excursió fins al Túnel del Vent també suposa un respir per a les famílies, ja que als malalts els han acompanyat voluntaris de l'associació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut