Cadaqués

Un grup de gossos atemoreix Cadaqués i Port de la Selva

Els ajuntaments insisteixen que no hi ha cap perill per la població. Als gossos se'ls atribueix la mort de tres vaques, alguns vedells i de, com a mínim, cinc gats

Actualitzat

La presència dels animals es va detectar fa un mes, quan uns pastors van denunciar que els havien matat tres vaques i algun vedell. Aleshores van començar els procediments per veure, juntament amb els Agents Rurals, "com localitzar i capturar amb vida els gossos de la manada", explica Roger Pinart, regidor de Governació del Port de la Selva.

La setmana passada diversos veïns van avisar que hi havia gossos campant, de nit, dins del casc urbà. "Vénen aquí per alimentar-se i no representen cap perill per la gent", aclareix el regidor. "La gent pot estar tranquil·la, tot i que, evidentment, neguiteja la seva presència". Marta Oriol, una veïna de Port de la Selva, diu que "la gent gran és la que està més preocupada, sobretot per si se'ls troba de nit".

La manada seria d'uns set gossos i viuen, normalment, a Cadaqués. Són els forestals de l'Ajuntament qui intenten capturar-los, amb l'assessorament dels Agents Rurals. Antonio Mirabete, cap de la Policia Local de Cadaqués ha dit que a les gàbies que tenen "sempre hi cau algun gos, hi posem menjar i van caient". Mirabete ha afirmat que hi ha gent que "està inquieta i espantada".

"Quan vaig topar amb ells no van veure el meu cadell. Em van seguir i vaig haver de pujar a corrents a casa", explica Karin Tarrés, una veïna de Cadaqués. Tant a Cadaqués com a Port de la Selva saben que aquest és un problema de difícil solució, però esperen poder-lo resoldre quan abans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut