Els jubilats de Figueres es manifestaran cada dilluns davant de l'Ajuntament
Els jubilats de Figueres es manifestaran cada dilluns davant de l'Ajuntament
Figueres

Un grup d'avis de Figueres es mobilitza per aconseguir pensions dignes

Denuncien que les pensions pugen per sota del cost de la vida

RedaccióActualitzat

A Figueres, un grup d'avis i àvies han decidit concentrar-se cada dilluns davant l'Ajuntament per denunciar les pensions que cobren.

Són un grup de jubilats, que s'han cansat d'anar perdent poder adquisitiu i guanyant en precarietat. Aquest gener, com en els últims 5 anys, la pensió els ha pujat un 0,25%, molt per sota de l'increment del cost de la vida.

Per això s'han començat a concentrar tots els dilluns davant l'Ajuntament de Figueres. Pancartes, càntics reivindicatius i un llaç reivindicatiu propi: el marró.

"El marró significa la merda de pensions que ens estan quedant. És el color de la merda."

Els impulsors de la mobilització són la Núria Verard i en Juan Antonio, indignats pel fet que s'hagi buidat el fons de pensions i per un augment que al cap de l'any suposa uns 12 euros, insuficient per a moltes persones per arribar a final de mes.

"Hi ha gent que ja porta 10 anys jubilada i cobren 600 euros. Amb 600 euros avui en dia no n'hi ha per a res. Si són dos en una família i han de pagar aigua, llum i gas, amb una pujada d'1,25 euros de la pensió, no n'hi ha per a res. Això és impossible d'aguantar. Ens estan prenent el pèl. Ens estan robant."

Esperen que la seva queixa s'escampi per fer més pressió i aconseguir pensions dignes.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut