Un gol d'Ibrahimovic dóna al Barça una important victòria davant el Mallorca (0-1)

El FC Barcelona ha superat satisfactòriament la visita al temut Ono Estadi i és el nou líder provisional de Primera a l'espera del Reial Madrid-Atlètic de diumenge. El conjunt blaugrana hi ha derrotat el Mallorca 0-1 gràcies a un gol d'oportunista d'Ibrahimovic ben entrada la segona part i es converteix així en el segon equip després del Sevilla capaç de treure profit -concretament un triomf- del temple balear. Els de Guardiola han controlat l'enfrontament però no ha estat fins al minut 64 que el seu domini s'ha traduït en gol gràcies a l'instint del davanter suec, que encadena el tercer gol de manera consecutiva.

El Barça no afluixa i la pressió és ara per al Reial Madrid. L'equip blaugrana no s'ha deixat intimidar per la consistència del Mallorca com a local i ha arrencat de l'Ono Estadi una valuosa victòria que, de moment, li serveix per situar-se líder provisional de Primera.

El conjunt balear ho havia guanyat tot al seu camp a excepció d'un partit amb el Sevilla, però a l'hora de rebre el Barça tot aquest bagatge no li ha servit per res més que per amenaçar l'equip català durant els cinc minuts inicials i els deu últims. Perquè més enllà d'un inici fulgurant en què Aduriz ha enviat una pilota al pal i Valdés ha aturat a boca de canó un xut de "Chori" Castro, l'únic argument del locals ha estat l'amenaça del contracop.

Especialment durant la primera part, en la qual els homes de Gregorio Manzano han anat cedint la iniciativa al Barça a mesura que avançaven els minuts. El Barça, amb Messi i Xavi a la banqueta i amb Piqué i Henry descartats, ha sabut aguantar les envestides i de mica en mica s'ha anat fent l'amo del partit.

Ha estat qüestió de minuts que els blaugranes es fessin amb la possessió i, malgrat no desplegar un futbol àgil i profund, un cop de cap de Milito i dues ocasions d'Ibrahimovic molt bé podrien haver acabat amb gol. El Mallorca ha replicat amb un xut de falta de Borja que el pal s'ha encarregat de refusar, i el partit ha arribat al descans amb el marcador inicial.

Tebior a la segona part

A la segona meitat el domini culer s'ha evidenciat una mica més. Guardiola ha fet entrar Messi perquè l'equip guanyés en efectivitat, donades les poques oportunitats clares de què ha gaudit. I és que tots dos conjunts s'han mostrat prudents, sense arriscar, a la recerca de poder etzibar un cop que fos definitiu.

I ha estat el Barça qui ha colpejat primer. En el minut 64, un córner botat des de la dreta ha estat mig rematat per Puyol, i Aouate, sorprès, ha rebutjat la pilota i l'ha deixat morta al segon pal perquè Ibra, sol, rematés a plaer al fons de la xarxa.

A partir d'aquí, el Barça ha ofert la seva cara més sacrificada i s'ha mostrat molt atent a les contres destinades a Aduriz amb un excepcional Milito. Els de Guardiola han sabut aguantar la pressió del Mallorca en els darrers minuts i també podrien haver sentenciat amb alguna jugada de Messi. Cap dels dos equips, però, ha vist porteria i el Barça ha fet un pas endavant per arribar al Bernabéu amb moltes més opcions de sortir-ne líder.

Pendents d'Iniesta

Guardiola ha substituït Iniesta en el minut 51 després que el d'Albacete notés molèsties físiques. Guardiola, en la roda de premsa posterior al partit, ha dit que no serà fins diumenge que es conegui si realment té o no una lesió i si pot o no viatjar a Londres.