Futbol

Un gol de Mairata en el descompte permet al Nàstic guanyar l'Hèrcules al Rico Pérez (0-1)

El Nàstic ha aconseguit aquest diumenge al Rico Pérez una victòria importantíssima enfront l'Hèrcules. Els tarragonins han derrotat els alacantins per 0-1 gràcies a un gol de Mairata en el descompte, i aturen momentàniament la caiguda lliure que els estava precipitant cap a les places de descens. I és que amb aquest triomf -el primer de Luis César en la seva nova etapa al Nàstic- els granes es retroben amb la victòria després d'encadenar sis jornades consecutives sense guanyar.

Actualitzat
Definitivament el Nàstic juga més còmodament quan ho fa lluny del Nou Estadi, i aquest diumenge ho ha tornat a demostrar imposant-se a l'Hèrcules per 0-1. Els granes visitaven al Rico Pérez un rival complicat, que és ferm candidat a l'ascens a Primera, però lluny de cohibir-se els tarragonins han protagonitzat el millor partit en moltes jornades.

Els de Luis César han sortit al camp amb una altra actitud i s'han mostrat molt agressius des del començament. I a partir d'aquesta fortalesa defensiva -amb molta pressió, tal com li agrada al tècnic gallec- el Nàstic ha construït un futbol pràctic que ha deixat els locals sense arguments ofensius clars tot i tenir una davantera de renom amb Portillo, Tote, Sendoa, Farinós i Rufete com a homes més destacats.

L'equip entrenat pel "Boquerón" Esteban ha anat guanyant terreny de mica en mica tot i que cap dels dos equips ha gaudit de clares ocasions de gol. A la segona meitat, però, els locals, que volien aprofitar les relliscades dels seus rivals directes en la lluita per l'ascens, han estirat les línies i han pressionat amb més insistència la porteria de Rubén.

Sendoa ha fet treballar de valent el porter grana amb un cacau llunyà només començar la represa i el mateix Rubén ha tornat a salvar l'1-0 en el córner següent. Però aquest nou Nàstic juga amb més cap i mai ha perdut la cara al rival, treballant en defensa i confiant en el contracop.

Gol en l'últim segon

Campano ha acariciat el 0-1 amb un extraordinari xut de falta que Calatayud ha desviat quan la pilota ja entrava per l'escaire. Els locals, impacients, no trobaven el camí del triomf i les presses -els alacantins feia tres jornades que no guanyaven- els han començat a passar factura.

Els catalans, en canvi, han sabut jugar els darrers minuts amb molta consistència i quan tot feia pensar que l'empat a zero seria el resultat definitiu Mairata, de cap a la sortida d'un córner, ha donat els tres punts als granes quan faltaven pocs segons pel final.

Els locals no han pogut reaccionar i el triomf ha caigut de cara als tarragonins, que després de dues derrotes consecutives agafen aire i s'allunyen de la zona de descens.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut