Un gol d'Albín en el minut 90 condemna el Vila-real enfront el Getafe (1-0)

El Vila-real ha demostrat que no és ni de bon tros la gran alternativa del Barça i el Madrid al campionat de Lliga. El conjunt groguet ha encaixat a l'Alfonso Pérez la tercera derrota de la temporada en caure davant el Getafe per la mínima. Un gol d'Albín en el miunut 90 ha enterrat totes les opcions dels de Garrido malgrat que han jugat 50 minuts amb superioritat numèrica. Però ni la justa expulsió del "Cata" Díaz poc abans del descans ha donat ales a un Vila-real que, durant la segona meitat, ha estat ofuscat davant la bona defensa dels locals.

El discutit Míchel guanya confiança a la banqueta del Getafe un cop el seu equip ha sumat aquest dissabte la tercera victòria consecutiva. Un triomf que serveix perquè els madrilenys s'acostin a la tan anhelada zona europea. Una fita que és perfectament assumible si els blaus continuen mostrant un caràcter com el que els ha permès derrotar el Vila-real a l'Alfonso Pérez.

Els locals, però, han hagut d'esperar que Paradas Romero expulsés el "Cata" Díaz en el minut 40 a causa d'una forta entrada sobre Nilmar per dominar el partit i desplegar el seu millor futbol. I és que la primera meitat ha estat totalment prescindible. Ni Codina ni Diego López han tingut feina per resoldre en un primer temps avorrit, sense ocasions de gol, sense ritme i bon joc. De fet, Nilmar ha estat l'únic que s'ha acostat al gol, i ho ha fet quan el Vila-real jugava ja amb un home més.

A la segona meitat, en canvi, de poc ha servit al Vila-real gaudir de la superioritat. Els de Garrido han dominat en la possessió però han pecat d'un excés de precipitació i d'una obstinació permanent per atacar per l'eix del seu atac. De mica en mica, els castellonencs han anat ofuscant-se i això ha permès els locals trobar-se amb uns contracops perillosos.

Miku -oferint un desplegament físic espectacular-, Pedro Ríos i Parejo han conduït els atacs més perillosos del Getafe i només la falta d'encert ha evitat que l'1-0 pugés al marcador. El Vila-real ha caigut en la trampa i ha vist com Albín, en el minut 90, superava Diego López amb un xut ras després d'una bona jugada col·lectiva. El jugador local ha vist la segona groga -i, per tant, ha estat expulsat- per treure's la samarreta en la celebració del gol però ha estat intranscendent ja que el Vila-real no ha tingut temps per arrencar un empat que hauria estat del tot injust.