Estats Units

Un gat que viu en una residència geriàtrica prediu la mort dels pacients

El gat Oscar, que viu en una residència geriàtrica de Rhode Island, als Estats Units, prediu la mort. O almenys això és el que creu el personal del centre. Segons els metges que treballen a la residència, Oscar visita el llit de mort dels pacients poques hores abans que es morin. I no s'acostuma a equivocar: ja ha predit la mort de 25 ancians.

Actualitzat

Oscar va arribar al Centre de Rehabilitació per a Ancians de Providence, a Rhode Island, quan el van recollir del carrer, i ja ha predit la mort de 25 pacients, als quals poc abans de morir va a visitar.

Segons ha explicat Oscar Sosa, metge del centre, a la prestigiosa revista "The New England Journal of Medicine", quan l'animal visita un pacient el personal es posa en acció perquè es morirà al cap de poques hores. Oscar, de dos anys, "sembla que no comet gaires errors".

L'explicació per als escèptics, segons la doctora Joan Teno, professora de Salut Comunitària de la Universitat Brown, no seria que Oscar té poders paranormals, sinó que "és possible que hi hagi una explicació química".

Teno, que també tracta pacients de la residència geriàtrica, ha explicat que Oscar, que habitualment s'està al tercer pis, el dels pacients dements, "sempre se les arregla per aparèixer, i sempre ho fa en les dues últimes hores".

Anar al contingut