Corbera

Un francès que ha estat segrestat durant un any per una guerrilla colombiana critica la poca implicació del govern en el seu cas

Christophe Beck és un home francès que ha estat segrestat durant un any per un grup guerriller colombià. Fa una setmana que l'han deixat lliure i ha tornat amb la seva família a la Catalunya Nord. Ara denuncia el desinterès de l'estat francès pel seu cas i creu que ha estat conseqüència de no tenir un cognom famós.

Actualitzat
Segrestat durant un any per guerrillers colombians a la frontera de Veneçuela, país on era propietari d'una finca, Christophe Beck va recuperar la llibertat fa una setmana, després de pagar un rescat. Diumenge va tornar a Corbera, on viu la seva filla. Tot i reconèixer els esforços del cos diplomàtic francès a Caracas per obtenir el seu alliberament, Beck ha rebatut les declaracions del ministre d'Afers Estrangers francès i ha lamentat que durant el segrest la seva família no hagi rebut cap mena d'ajuda econòmica i poc suport moral de l'Estat.

Beck ha assegurat: "Jo no em dic Betancour, no sóc la periodista famosa Aubenas. Només sóc un francès que tenia un cert valor quan era empresari a França i que pagava molts impostos. Però, allà, una persona retirada als confins de Los Llanos, a Veneçuela, no té cap interès per a ells."

Per posar fi a la captivitat de Christophe Beck, la seva dona va haver de vendre la propietat que tenien a la localitat de Barinas, al sud-oest de Caracas, on es va cometre el segrest del ramader.

Christophe Beck ha dit que encara té més coses per explicar i que, fins i tot, algunes podrien tenir repercussions polítiques; però, ara per ara, el que vol sobretot és recuperar-se i poder gaudir de les festes de Cap d'Any amb la seva família.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut