Ciutadans passejant pel pont de Londres (Reuters)
Ciutadans passejant pel pont de Londres (Reuters)
Londres

Un francès eleva a 8 el nombre de morts als atemptats de Londres

Un espanyol continua desaparegut i el govern espanyol critica la lentitud de la identificació

RedaccióActualitzat

La policia britànica ha trobat al riu Tàmesi un cos que seria el d'un francès desaparegut des de l'atemptat de Londres de dissabte, segons ha confirmat Scotland Yard. Es tractaria de Xavier Thomas, de 45 anys. Amb aquesta nova víctima, s'eleven a vuit els morts en els atacs terroristes, que va provocar una cinquantena de ferits, 18 dels quals continuen crítics.

Diversos testimonis haurien explicat que el francès hauria rebut l'impacte de la furgoneta que va atropellar vianants al Pont de London i va caure al riu mentre passejava amb la seva parella, que va quedar greument ferida en l'atac.

El president de França, Emmanuel Macron, ha confirmat aquesta tercera víctima francesa en l'atemptat. Amb tot, i malgrat que ja s'ha informat els familiars, encara no s'ha dut a terme la "identificació formal". 

El govern espanyol critica la lentitud de la identificació

Per la seva banda, el govern espanyol ha criticat la policia britànica pel fet de trigar tant a identificar les víctimes, en relació amb l'espanyol Ignacio Echeverría, de 39 anys, que també està desaparegut des del dia de l'atemptat. El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, confia que les autoritats britàniques acabaran aviat amb la situació "inhumana" i "desesperant" de la família, segons ha dit a RNE.

"Espero que no s'allargui més. (...). Aquesta família viu una situació que m'atreveixo a qualificar d'inhumana i desesperant".

Zoido ha destacat el comportament "exemplar" de la família, que des d'aquest dimarts és a Londres a l'espera de la identificació.

 

 

En l'atac va resultar ferit un altre espanyol, que, segons el ministre, es troba "molt estable" i la seva evolució és bona.

Mentrestant, el Regne Unit viu l'últim dia de campanya, abans de les eleccions legislatives. Els principals rivals de la primera ministra conservadora, Theresa May, han criticat la seva voluntat de retallar els drets humans per combatre el terrorisme

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut