En primer terme la manifestació reclamant més seguretat, al mig el cordó policial i al fons la concentració convocada per l'Espai Antiracista, …
En primer terme la manifestació reclamant més seguretat, al mig el cordó policial i al fons la concentració convocada per l'Espai Antiracista, el 20 de març del 2017 (horitzontal)

Un fort dispositiu policial evita que dues concentracions oposades s'enfrontin a Salt

ACN Salt.-Un fort dispositiu policial ha separat, aquest dilluns al vespre, dues concentracions de signe oposat convocades a la mateixa hora, a dos quarts de vuit del vespre, davant l'Ajuntament de Salt (Gironès). Els Mossos d'Esquadra han desplegat un cordó que ha fet de barrera entres les dues protestes. La primera, convocada de forma anònima per reclamar més seguretat al municipi i un increment de la presència policial, ha aplegat una seixantena de persones. L'Espai Antiracista Salt-Girona ha reunit més de 250 manifestants i asseguren que darrera la convocatòria veïnal hi ha Plataforma per Catalunya (PxC) que busquen "confrontar" els veïns identificant delinqüència amb migració per "aconseguir vots". Hi ha hagut moments de tensió i els dos grups s'han increpat però les concentracions s'han dissolt sense incidents.

Fins a sis furgonetes dels Mossos d'Esquadra han encerclat la plaça davant l'Ajuntament de Salt i els agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han desplegat un cordó policial per separar les dues concentracions convocades per a aquest dilluns. Al mig de la plaça, una seixantena de persones que s'han sumat a la 'pitada' per reclamar "un poble més segur". "No som racistes, volem seguretat", han clamat durant l'hora que ha durat la protesta mentre feien sonar xiulets. Una de les manifestants, Ana de la Cruz, ha fet de portaveu i ha reclamat més presència policial i més il·luminació en algunes zones del municipi. Els dos regidors de PxC al ple de Salt, Sergi Fabri i Sergio Concepción, han participat en la concentració. A l'altra banda del carrer, davant del CAP, s'hi han situat més de 250 persones que han respost a la crida de l'Espai Antiracista Salt-Girona. S'hi ha afegit col·lectius com la PAH o representants de la CUP, com el tinent d'alcalde d'IpS-CUP Ferran Burch o el diputat Benet Salellas. Aquesta ha estat una "contramanifestació", segons ha explicat Emanuel Donoso. Asseguren que darrere l'altra convocatòria hi ha PxC que vol fomentar la "confrontació" per guanyar vots, associant immigració amb delinqüència. "Fora, fora, fora. Fora Plataforma", "No volem més mossos, volem més recursos" o "Fora racistes del poble de Salt, han estat algunes de les proclames que han cridat durant la protesta. La primera concentració en dissoldre's ha estat la convocada de forma anònima, poc abans de dos quarts de nou. Cinc minuts més tard els Mossos d'Esquadra han marxat i la segona protesta ha acabat poc després.

Anar al contingut