Francisco Etxeberría, forense del "cas Bretón", aquest dimecres durant el judici.
Francisco Etxeberría assegura que les restes òssies que va analitzar eren de dos nens.
Còrdova

Un forense assegura, durant el judici del "cas Bretón", que es van cremar els cossos de dos nens

Continua el judici del "cas Bretón". Aquest dimecres ha declarat l'antropòleg forense Francisco Etxeberría, que ha defensat que les restes d'ossos trobats a la finca de Las Quemadillas són humanes i que es corresponen amb els de dos nens de l'edat dels fills de l'acusat. A José Bretón l'acusen de l'assassinat dels seus dos fills, Ruth, de sis anys, i José, de dos, desapareguts el 8 d'octubre del 2011.

RedaccióActualitzat
L'antropòleg forense Francisco Etxeberría ha defensat, a través d'una presentació en Power Point, que les restes òssies que es van trobar en la foguera de la finca de Las Quemadillas són humanes i que es corresponen amb les de dos nens de l'edat dels fills de l'acusat. Etxeberría ho ha explicat a la sessió d'aquest dimecres del judici que se segueix a l'Audiència Provincial de Còrdova contra José Bretón, el qual s'acusa de l'assassinat dels seus fills, Ruth (sis anys) i José (dos anys), desapareguts fa més d'un any i mig.

El forense ha ensenyat al jurat fotografies de les restes òssies que ell va examinar i va fotografiar, el 14 d'agost de 2012 a la comissaria madrilenya on es custodiaven. Francisco Etxeberría ha dit que la conclusió és inequívoca, quan ha comparat la morfologia d'ossos de nens de la mateixa edat de Ruth i José. Segons l'antropòleg, les restes són humanes i, a més, per la segmentació i fractures que presenten els ossos, ha deduït que no es van cremar "ossos secs, sinó amb parts toves", és a dir, en la foguera es van cremar "cossos" de dos nens, assegura Etxeberria.
Anar al contingut