Imatge del cartell del festival de curts de terror de Rubí que ha calgut canviar perquè hi apareixia una nena vestida amb l'uniforme d'una…
Imatge del cartell del festival de curts de terror de Rubí que ha calgut canviar perquè hi apareixia una nena vestida amb l'uniforme d'una escola concertada de la població. 4/07/2018. Pla general. (Vertical)

Un festival de curts de terror canvia el cartell perquè hi apareixia una nena amb l'uniforme d'una escola de Rubí

Actualitzat

ACN Rubí.-Els organitzadors del Festival Internacional de Curtmetratges de Terror, Fantàstic i Freak de Rubí (InFest) s'han vist obligats a modificar el cartell de l'edició d'enguany del certamen després de les queixes rebudes per part d'una escola concertada de la població. La polèmica rau en la figura central del pòster: una nena vestida amb l'uniforme d'aquest centre educatiu i que està aguantant el cap d'una persona morta amb una mà. Tot i que en la imatge no apareix el nom de l'escola, els responsables de la mateixa consideren que s'identifica clarament i que "podria relacionar-se amb la institució". Així, han amenaçat els organitzadors del certamen amb interposar una demanda. Aquest festival se celebra els dies 13 i 14 de juliol a la plaça del Celler de la població i enguany arriba a la seva tercera edició.

En un comunicat, els responsables d'InFest 2018 afirmen que el 28 de juny van rebre una trucada d'una escola concertada del municipi per exigir-los que retiressin el cartel, ja que l'uniforme que hi apareixia "podia relacionar-se amb la institució". Afirmen que el centre educatiu els va transmetre el seu malestar i els va expressar la seva voluntat de demandar-los si no retiraven els pòsters. Els organitzadors d'InFest van intentar contactar "immediatament" amb el centre, però no els van voler atendre. "En cap moment hem tingut la intenció d'ofendre o deformar la imatge de cap institució i menys d'un col·legi", indiquen. Donat que els pòsters ja estaven impresos i que no podien assumir la despesa addicional de refer-los, els responsables d'InFest han optat per modificar-los a mà. "Aquest és un festival organitzat per una associació sense ànim de lucre que no rep cap aportació econòmica", comenta InFest que explica que "amb paciència" es retocaran tots els pòsters per pintar de negre la rooba de la nena i esborrar l'uniforme.

Anar al contingut