Barcelona

Un fàrmac utilitzat per a leucèmies és eficaç per tractar el càncer de pàncrees

Ho ha detectat un estudi de la Vall d'Hebron sobre aquest tumor, un dels més agressius i amb menor resposta al tractament

RedaccióActualitzat

Un estudi de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron descobreix que un fàrmac que s'utilitza per tractar algunes leucèmies, l'ibrutinib, podria servir per al càncer de pàncrees. Aquest treball descriu un nou ús del fàrmac per a un dels tumors més agressius i amb menor resposta al tractament. Els resultats d'aquest treball es publiquen avui en portada a la revista "Cancer Research".  

La investigació que lidera la doctora Laura Soucek ja ha assajat el fàrmac amb ratolins i aviat el podria provar en pacients amb càncer de pàncrees. No necessita validació perquè ja és al mercat i s'utilitza per a altres patologies. Segons ha explicat Soucek, el medicament trenca la carcassa que rodeja els tumors de pàncrees i permet que la quimioteràpia pugui entrar i atacar directament les cèl·lules malignes. Això permet allargar la supervivència i alentir el creixement del tumor, sempre que es combini amb el tractament de quimioteràpia.  

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut