Barcelona

Un extinent expulsat de l'exèrcit: no hi ha prou soldats per controlar Catalunya

RedaccióActualitzat

L'extinent de les forces armades Luis Gonzalo Segura, expulsat de l'exèrcit espanyol per haver-hi denunciat corrupció i abusos, diu que la cúpula militar té moltes ganes d'intervenir militarment a Catalunya, però afegeix que les forces armades no tenen prou capacitat per fer-ho.

Segura explica a "El Suplement", de Catalunya Ràdio, que 120.000 militars són insuficients per defensar la península:

"Controlar sis milions de persones en un territori, prendre'l i controlar-lo, és molt complex. Amb els militars que hi ha no n'hi ha prou. Això ho podem descartar, però no vol dir que la majoria dels oficials estiguin desitjant participar a Catalunya"

La corrupció a l'exèrcit segons Luis Gonzalo Segura

Dins els casos de corrupció que denuncia l'extinent Segura hi ha l'accident del Iak-42. Segura afirma que s'haurien de depurar més responsabilitats, perquè es tracta de corrupció generalitzada:

"44 vols en què es desvien en cada vol 110.000 euros això són 4,5 milions d'euros. Però a més, es deixen de contractar les assegurances. Això es fa de forma generalitzada. Ara, per què no ha passat res? Per què no s'ha detingut ningú? Per què tots els responsables continuen sent militars? Perquè no és ni un ni dos, és generalitzat."

Luis Gonzalo Segura creu que Federico Trillo, que en el moment de l'accident del Iak-42 era ministre de Defensa, hauria d'haver acabat a la presó.

En l'entrevista, Segura carrega durament contra l'exèrcit espanyol i la monarquia. La podeu sentir tota aquí.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut