Washington

Un exmilitar mata a trets 13 persones i en fereix 8 més en un edifici de la Marina nord-americana a Washington

Un home armat amb un fusell d'assalt AR 15, una pistola semiautomàtica i una altra arma de foc ha disparat indiscriminadament contra els treballadors, entre ells molts civils, d'un edifici del complex de l'armada a la capital dels Estats Units. Després d'haver-se especulat durant hores sobre si hi havia més d'un atacant, s'ha descartat. L'autor és Aaron Alexis, un veterà militar de 34 anys.

RedaccióActualitzat
Un tiroteig a l'interior d'un edifici d'oficines de la Marina nord-americana al barri de Bavy Yard, a Washington, ha acabat amb almenys 13 persones mortes, entre les quals l'autor de l'atac, i vuit ferits de gravetat. L'FBI, que s'ha fet càrrec de la investigació, ha identificat l'autor com a Aaron Alexis, contractista militar de Texas de 34 anys.

La ràpida reacció de la policia ha evitat una matança més greu. Eren dos quarts de nou del matí quan un home armat amb un fusell d'assalt AR 15, una pistola semiautomàtica i una altra arma de foc ha disparat indiscriminadament contra els treballadors, entre ells molts civils, d'un edifici del complex de la Marina, a la capital dels Estats Units. Set minuts després de rebre la primera trucada d'emergència, la policia ha entrat en escena i ha aconseguit abatre l'assaltant.

Aaron Alexis va passar quatre anys com a reservista de la Marina entre maig de 2007 i gener del 2011, quan es va llicenciar, segons un resum de les seves activitats militars publicat pel Pentàgon, i ara està vinculat a la Marina com a treballador civil. En concret, des de fa uns mesos treballava com a informàtic.

Es desconeixen els motius de l'atac i la policia demana la col·laboració ciutadana per aconseguir informació sobre l'assaltant, per anar tancant el trencaclosques d'aquesta operació envoltada de caos des del primer moment, perquè s'ha arribat a buscar més d'un atacant.

Durant l'operatiu, la policia ha desplegat tiradors d'elit en punts alts de la ciutat. Una de les accions que s'han fet és demanar a la població de la capital nord-americana que no sortís al carrer, i als que ja ho havien fet per anar a treballar els han demanat que busquessin algun lloc per refugiar-se. Les autoritats també han obligat a tancar mitja dotzena d'escoles i han restringit momentàniament l'activitat a l'aeroport Ronald Reagan.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha comparegut públicament en plena confusió sobre el nombre de víctimes i l'autoria dels fets. Però és justament en l'autor dels fets en qui s'ha fixat Obama per determinar que ha protagonitzat un "atac covard". Obama també l'ha qualificat de "tragèdia". Les banderes de la Casa Blanca i del Capitoli onegen a mig pal, com a senyal de dol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut