Un excursionista mort per hipotèrmia a la Vall d'Aran

La noia que l'acompanyava va ser evacuada a l'hospital de Vielha
Un excursionista mort per hipotèrmia a la Vall d'Aran
Naut Aran

Un excursionista mort per hipotèrmia a la Vall d'Aran

La noia que l'acompanyava va ser evacuada a l'hospital de Vielha
Actualitzat
L'excursionista va morir després de ser rescatat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

L'excursionista va morir, després de ser rescatat, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Un jove de 28 anys d'Israel va morir aquest dimarts d'hipotèrmia poc després d'haver estat rescatat en estat crític al circ de Colomers, a Naut Aran. La noia que l'acompanyava, també israeliana i de 26 anys, va ser evacuada a l'hospital de Vielha. Pel que sembla, tots dos estaven fent la ruta Carros de Foc i des de dissabte passat s'havien perdut.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís cap a les tres de la tarda. La noia va aconseguir alertar uns ramaders perquè demanessin ajuda per al seu company. Fins al lloc s'hi van desplaçar equips de rescat dels Bombers, els Mossos d'Esquadra i els Pompièrs d'Aran. El jove excursionista es trobava en una zona de difícil accés del circ de Colomers, al terme municipal de Naut Aran. Després de rescatar-lo, el van traslladar en l'helicòpter del SEM, en estat crític, a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va morir.

La jove va ser traslladada, també per aire, fins a una ambulància del SEM, i d'allà, a l'hospital de Vielha. També presentava símptomes d'hipotèrmia, encara que el seu estat no era tan greu.

Tres nits perduts al ras

La noia va explicar als serveis de rescat que tots dos estarien perduts des de dissabte, la qual cosa els hauria obligat a passar fins a tres nits al ras en una zona en la qual es van assolir mínimes de -1,5 graus.

Precaució a la muntanya

Els Bombers demanen a muntanyencs, excursionistes i persones que facin travesses de muntanya que prenguin les màximes precaucions. Alerten dels canvis de temperatura, que poden ser extrems, a l'alta muntanya i en aquesta època de l'any.

 


Ara s'investiguen les circumstàncies del succés i tot apunta que, per algun motiu, no van poder alertar abans de la seva desorientació.