Un tren Euromed atropella un ramat d'ovelles a Mont-roig del Camp

El propietari ha perdut unes 90 ovelles, moltes de les quals van morir a l'acte. Calcula que ha perdut uns 7.000 euros, i pot costar-li molt més, perquè tant Renfe com Adif amenacen amb multar-lo

Actualitzat

Un tren Euromed va atropellar aquest dimarts un ramat d'ovelles quan circulava pel terme municipal de Mont-roig del Camp, al Baix Camp. En aquest tram de via convencional no hi ha cap protecció que impedeixi l'accés a la via.

L'accident va passar poc abans del migdia. El tren afectat, que cobria la línia Barcelona-Alacant, va estar aturat més d'una hora i la línia, de via única, també va quedar tallada.

 

Aquest ramat travessa la via en aquest punt cada dia. El pastor, Josep Maria Margalef, assegura que té calculat el moment que passen els trens i que té un quart d'hora entre comboi i comboi perquè el ramat arribi fins al camp on pastura, però que l'Euromed anava amb retard i per això moltes ovelles eren a la via en aquell moment.

Ho ha explicat així a TV3:

"Quan mano el gos la meitat se'n van a la via i al mateix temps, jo pensava que tenia temps de sobres, però venia el tren darrere meu. Jo amb aquest tren no hi comptava, i va passar el que va passar."

 

El propietari del ramat, Salvador Martínez, calcula que van atropellar un total de 90 ovelles, algunes de les quals estaven prenyades. Creu que les pèrdues poden pujar-li a 7.000 euros. Denuncia que el camí per on passen des de fa 17 anys les 700 ovelles del ramat és massa estret i desprotegit del pas del tren i reclama que s'hi posin tanques.

Adif i Renfe l'amenacen amb denúncies

Molt al contrari, Adif ha assegurat que només s'ha de posar tanques al costat de les vies quan els trens van a més de 200 quilòmetres per hora, i no és el cas. També ha dit que posarà una denúncia administrativa per trànsit indegut per les vies contra el propietari, una multa que pot arribar als 6.000 euros.

Per la seva banda, Renfe ha admès que l'Euromed va sortir amb retard de 6 minuts de Tarragona, però que no té horari de pas per Mont-roig, on no fa parada. També està estudiant interposar una segona denúncia perquè, a causa de l'atropellament, la línia va estar tallada 68 minuts.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut