Atenes

Un estudiant, ferit lleu de bala en una nova revifada dels aldarulls a Atenes

A Grècia, les manifestacions continuen. Al centre d'Atenes una concentració de 7.000 estudiants ha acabat amb intercanvi de còctels Molotov i bales de goma. Milers de joves han tornat a protestar per tretzè dia seguit contra la mort d'un noi en mans de la policia el passat 6 de desembre. Aquest dijous s'ha sabut el resultat de les proves balístiques de la mort del jove i apunten a un accident, ja que la bala hauria rebotat a terra i impactat al pit del noi. També aquest dijous, un estudiant ha estat ferit lleu de bala als afores del seu institut. La policia, però, diu que no hi havia cap agent a la zona a aquella hora.

Actualitzat
Segons els mitjans de comunicació locals, desenes de radicals que estaven al nucli de la marxa han llançat bombes incendiàries i pedres contra els agents, concentrats a prop del Parlament grec. La policia els ha dispersat amb gasos lacrimògens. Els aldarulls s'han estès a altres carrers comercials del centre de la capital grega.

Els sindicats i les organitzacions d'estudiants d'universitat i de centres de secundària havien convocat diverses concentracions i aturades. L'objectiu és protestar contra la violència policial, la situació econòmica de Grècia i la gestió del govern conservador.

Va ser un accident

L'informe pericial apunta que la mort del noi va ser un accident, perquè una de les bales disparades per un agent hauria impactat a terra i hauria sortit rebotada directa al pit del jove. L'advocada de la família de la víctima ha insistit en la tesi de l'homicidi i ha assenyalat que l'informe no canvia res "perquè hi ha testimonis que van veure com l'agent va apuntar directament la víctima".
Anar al contingut