Barcelona

Un estudi liderat per la Vall d'Hebron descobreix un nou tractament contra el càncer de mama amb metàstasi

L'administració d'eribulina és una alternativa terapèutica més eficaç que els tractaments actuals per a pacients amb càncer de mama avançat i que ja han rebut medicació. Aquest és el resultat d'un estudi encapçalat pel grup de càncer de mama de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, i que s'ha realitzat conjuntament amb altres centres de diversos països. El tractament amb aquest component augmenta un 20% la supervivència de les pacients i presenta poca toxicitat i bona tolerància.

Actualitzat
L'eribulina és el primer fàrmac en els últims deu anys que, sense necessitat de combinar-se, impacta en la supervivència del càncer de mama metastàtic.

L'estudi l'ha dirigit el doctor Javier Cortés, responsable del programa de càncer de mama de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. S'ha fet conjuntament amb investigadors dels Estats Units, la República Txeca, França, Rússia, Bèlgica i Anglaterra. Els Estats Units van aprovar el novembre passat la comercialització de l'eribulina i s'espera que l'Agència Europea del Medicament n'aprovi la venda aquest any.

La implementació del tractament serà molt important. Actualment a Espanya es detecten uns 24.000 nous casos de càncer de mama cada any. El nombre de pacients afectades és cada cop més elevat, però la mortalitat és més baixa. Els experts atribueixen aquesta tendència favorable als avenços en els tractaments, la prevenció i la detecció i al tractament de la malaltia en unitats especialitzades.

L'estudi es publica a la prestigiosa revista científica "Lancet".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut