Stanford

Un estudi demostra que la injecció de sang jove frena la pèrdua cognitiva en el cervell de ratolins vells

Ho diu un estudi que publica avui la revista Nature Medicine

RedaccióActualitzat

Un estudi demostra que la injecció de sang jove en un organisme vell pot millorar les funcions cognitives i frenar el procés d'envelliment. Ho publica avui en un article la revista "Nature Medicine".

L'equip d'investigadors liderat per Tony Wyss-Coray, de la Universitat de Stanford, als EUA, va injectar sang de ratolins joves (de 3 mesos) a ratolins més vells (de 18 mesos), i van apreciar-hi una millora de la capacitat d'aprenentatge i de memòria. Segons van poder observar, la sang d'un ratolí jove combat "la degeneració progressiva de la funció cognitiva i les alteracions en l'estructura cerebral" que pateixen els ratolins envellits. La millora es produeix en part per la reactivació d'una proteïna en l'hipocamp, una part del cervell important per a la memòria, com apunten en les seves conclusions.

El repte passa per provar-ho amb humans, sobretot amb afectats per alguna malaltia neurodegenerativa, com l'Alzheimer. Per combatre els efectes de l'edat, l'estudi proposa dues estratègies: la primera és introduir factors de la sang de ratolins joves en ratolins vells per invertir les deficiències del cervell pròpies de l'edat, i la segona és anul·lar els factors que fomenten l'envelliments per contrarestar aquestes deficiències.

"Totes dues estratègies no s'exclouen l'una a l'altra, tot i que calen més investigacions per aconseguir una estratègia exitosa per combatre els efectes de l'edat", ha assenyalat Wyss-Coray, que ha advertit que faran falta més estudis per poder aplicar els resultats de l'estudi en l'envelliment dels humans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut