Regne Unit

Un estudi conclou que la pastilla anticonceptiva allarga la vida a les dones

Novetats en les investigacions sobre la pastilla anticonceptiva. Un dels estudis més profunds que s'han fet sobre aquest mètode anticonceptiu ha determinat que les dones que se'n prenen tenen una vida més llarga i menys risc de morir "per qualsevol cosa", fins i tot de càncer o d'un atac de cor. Els investigadors asseguren que els resultats de l'estudi, que en desmenteixen altres d'anteriors, haurien de tranquil·litzar molts milions de dones que han consumit la pastilla i assegura que no s'ha detectat cap associació entre els fàrmacs i el risc de morir abans respecte a aquelles dones que no n'han pres.

Actualitzat
"Els resultats de l'estudi són enormement tranquil·litzadors i suggereixen que els beneficis per a la salut de la pastilla anticonceptiva superen els riscos a llarg termini", segons ha explicat Richard Anderson, de la Universitat d'Edimburg i la Unitat de Ciències de Reproducció Humana del Consell d'Investigació Mèdica, implicat en la recerca.

L'estudi, en el qual s'ha fet un seguiment a 46.000 dones durant prop de 40 anys, mostra que a llarg termini les dones que consumien anticonceptius orals tenien una taxa de mortalitat "per qualsevol causa" significativament més baixa que les que no, entre elles les morts per la malaltia cardíaca i càncer.

Els científics han descartat que aquests resultats, que ara s'han publicat en un article a la revista "British Medical Journal", puguin ser vàlids només per aquelles dones que hagin consumit les antigues pastilles i no les que prenen els preparats moderns d'ara, ja que les anàlisis es van començar a fer el 1968.

A Espanya, el 18% de les dones utilitzen la pastilla com a mètode anticonceptiu, enfront del 35% que utilitza el preservatiu, segons la Societat Espanyola de Contracepció.


Anar al contingut