Barcelona

Un estudi científic prova que les cèl·lules mare dels cabells són cent vegades més eficients

Un simple pèl pot fer molt per la salut de les persones. Així ho prova un estudi científic del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona que s'ha presentat aquest divendres. L'anàlisi ha arribat a la conclusió que les cèl·lules mare dels cabells són cent vegades més efectives que altres tipus de cèl·lules mare i que poden reparar cèl·lules cardíaques, neuronals i altres tipus de cèl·lules danyades del cos.

Actualitzat
Les cèl·lules mare dels cabells són immortals i amb múltiples aplicacions. Els investigadors han manipulat genèticament les cèl·lules capil·lars amb gens que han perpetuat la vida cel·lular. Així, s'ha pogut comprovar que tenen el mateix comportament que les cèl·lules embrionàries, les que es regeneren en múltiples teixits i òrgans. I s'ha arribat a la conclusió que són molt eficients.

Les conclusions de l'estudi són força encoratjadores, perquè l'extracció d'un pèl és molt ràpida i no suposa cap tècnica invasiva per a les persones. En canvi, poden convertir-se en qualsevol tipus de cèl·lules, de cardíaques a neuronals, i servir per reparar les cèl·lules danyades del cos. Fins i tot, es creu que podrien ser un remei per a la calvície.
Anar al contingut