Un espia a "Sala 33"

Després del seu èxit a les sales espanyoles i del seu pas per nombrosos festivals i premis, "Garbo, l'espia" va arribar dissabte passat a "Sala 33".

El llarg documental va guanyar el Goya a la millor pel·lícula documental en la XXIV edició dels Premis Goya, el Gaudí al millor documental en la II edició dels Gaudí i el Giraldillo de Oro a la millor pel·lícula documental europea 2009 al Festival de Cine Europeu de Sevilla.

És una coproducció d'Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Colosé Producciones i Centuria Films, i aterra als EUA de la mà de First Run Features.


"Garbo, l'espia" es va presentar als Estats Units al novembre del 2011 al prestigiós Quad de Nova York i posteriorment, durant el desembre i el gener del 2012, a la Facets Cinematheque de Chicago i als Living Room Theaters de Portland i Boca Ratón, Florida.


Sinopsi:
És un documental sobre espies i agents dobles, sobre secrets i mentides, sobre la memòria i l'oblit, fet a través de fragments de pel·lícules de Hollywood, material d'arxiu, entrevistes i efectes digitals. "Garbo, l'espia" és la delirant història de Juan Pujol, l'espanyol que va enganyar els nazis durant la Segona Guerra Mundial. Agent autodidacte, Juan Pujol va decidir oferir-se als britànics com a espia i després als nazis. Sorprenentment, els nazis confien en ell i el contracten.


Fitxa tècnica:

Director: Edmon Roch
Guió: Edmon Roch, Isaki Lacuesta, Maria Hervera
Música: Fernando Velázquez
Fotografia: Bet Rourich, Gabriel Guerra i Joachim Bergamin
Anar al contingut