Primera Divisió

Un Espanyol molt fluix només arrenca un agònic empat de la visita al Llevant (1-1)

No hi va haver reacció i la sagnia de punts de l'Espanyol aquesta segona volta està sent imparable. L'equip blanc-i-blau només va poder arrencar -i encara gràcies- un trist empat a un de la seva visita al Llevant, cuer del campionat i ja equip de Segona. Malgrat intentar-ho vagament i sense gaire determinació, l'Espanyol va veure com els granota es van avançar en el 32 de la segona després d'un gran gol de Juanma. Semblava que la 14a derrota dels de Valverde era ja un fet però un penal transformat per Luis García al límit del partit va permetre salvar un pobre i pírric punt.

Sí, ja fa tres jornades que l'Espanyol no coneix la derrota; i sí, també és la millor ratxa de resultats mantinguda pels blanc-i-blaus aquesta segona volta però l'empat a un aconseguit al Ciutat de València és la constatació, rotunda i evident, que decididament aquest equip està més a prop de la mediocritat que d'Europa. I, evidentment, això és un fet que s'ha guanyat l'Espanyol per demèrits propis com els vistos aquest diumenge en la visita al Llevant.

Durant la major part dels primers 45 minuts, el partit va semblar més una cursa de despropòsits que cap altra cosa. L'Espanyol no va saber aprofitar les debilitats d'un fluix Llevant, i tant un com l'altre van caure víctimes de la seva pròpia apatia. Amb tot, va ser el Llevant qui més bones oportunitats va tenir.

Juanma es va acostar amb perill a la porteria blanc-i-blava però els seus xuts francs van ser perfectament avortats per un encertat Lafuente. La rèplica de l'Espanyol va arribar amb prou feines en els últims minuts de la primera part però sempre sense gaire intuïció. La falta de determinació, la precipitació i les imprecisions dels davanters blanc-i-blaus i les comptades aturades de Reina van deixar el marcador inalterable fins al descans.

Punt al límit

A la represa, els homes de Valverde no van saber aprofitar la superioritat numèrica -al límit del descans van expulsar Berson per doble groga- i van veure com l'expulsió de Torrejón -també per dues amonestacions- igualava les forces i situava de nou l'enfrontament en el tedi.

Una badada d'Àngel, però, va trencar l'avorriment en permetre que Juanma protagonitzés un eslàlom brillant i marqués l'1-0 en un mà a mà amb Lafuente. Els de Valverde, aleshores, es van llençar a l'atac però es va estavellar un cop rere l'altre contra la falta d'idees i el desencert d'Ewerthon. Semblava que la tragèdia seria un fet però en el 90, Álvaro va cometre un penal sobre Luis García i el davanter va transformar la pena màxima aconseguint l'empat en l'últim instant.