Espanyol

Un Espanyol impotent encaixa la quarta derrota consecutiva davant l'Sporting (0-1)

Tintín Márquez podria haver dirigit el seu últim partit a la banqueta de l'Espanyol. El conjunt blanc-i-blau ha encadenat la quarta derrota consecutiva a la Lliga i se situa a només un punt de la zona de descens. L'Sporting n'ha tingut prou amb un solitari gol de Carmelo en el minut 29 per empotar-se els tres punts de Montjuïc. Per acabar-ho d'adobar, Tamudo ha patit un trencament fibril·lar als isquiotibials de la cama esquerra i estarà com a mínim un mes de baixa. El públic local ha acomiadat el seu equip amb xiulets i mocadors blancs.

Tintín Márquez ha saludat efusivament el delegat de l'Sporting Enrique Castro, "Quini", abans de començar el partit a Montjuïc. En un duel decisiu per a la seva continuïtat a la banqueta de l'Espanyol, el tècnic blanc-i-blau ha hagut de veure com el seu equip era superat per un Sporting molt ben plantat sobre el terreny de joc. L'Espanyol ha confirmat el seu mal moment de joc i ha fet una de les pitjors primeres parts de la temporada. Sense idees en atac i jugant amb molta ansietat, el conjunt espanyolista ha estat incapaç d'arribar amb perill sobre la porteria de Cuéllar. El mal joc local ha provocat el nerviosisme a les graderies d'un Montjuïc que ha presentat un ambient gèlid tot i la transcendència del partit.

A la sortida d'un córner ha arribat el primer avís de l'Sporting. Una rematada de xilena de Carmelo que ha atrapat Kameni. I en el minut 29 s'ha començat a gestar la tragèdia a Montjuïc. La defensa ha anat reculant i deixant espai a Carmelo que ha engaltat un potent xut que ha tret les teranyines de la porteria de Kameni. El gol deixava ja molt tocada la figura de Márquez enmig d'una banda sonora de xiulets que s'ha anat repetint durant diverses fases del partit. L'Sporting ha jugat cada vegada més còmode davant un Espanyol impotent i només ha fet un xut entre els tres pals per mitjà de Nené en tota la primera part. Un lamentable bagatge ofensiu per un equip obligat a guanyar.

Després d'un primer temps per oblidar, l'Espanyol ha intentat reaccionar en la represa. Però el panorama s'ha enfosquit encara més per a l'equip blanc-i-blau quan en el minut 57 Tamudo s'ha hagut de retirar lesionat amb un problema muscular quan ha estirat massa la cama en un intent per interceptar una passada en llarg de Cuéllar. El capità, absolutament coix, ha deixat el seu lloc a Jonathan Soriano.

Lluny d'enfonsar-se definitivament, la marxa obligada de Tamudo ha provocat l'efecte contrari i ha coincidit amb els millors minuts de l'Espanyol en tot el partit. Román, amb un xut per sobre del travesser, i Coro, amb un cop de cap que Cuéllar ha desviat a córner, han liderat l'intent de reacció dels blanc-i-blaus. Però el gol de l'empat no ha arribat i els nervis han tornat a aparèixer a les files locals a mesura que passaven els minuts. La impotència ha provocat que Luis García hagi vist la cinquena targeta groga, que li impedirà jugar al camp del Betis la pròxima jornada.

Tot i no fer res de l'altre món, Carmelo ha tingut la sentència per a l'Sporting en el minut 71. Kameni, molt insegur en els últims partits, ha estat providencial evitant el 0-2. En el tram final, l'Espanyol ho ha intentat a la desesperada i Valdo ha tingut l'última ocasió per empatar però el seu xut s'ha estavellat al lateral de la xarxa. Amb el xiulet final, el públic de Montjuïc ha mostrat la seva indignació i ha acomiadat el seu equip amb xiulets i mocadors blancs. Després d'encaixar quatre derrotes consecutives, el futur de Tintín Márquez a la banqueta blanc-i-blava perilla i no es descarta que en les pròximes hores el consell d'administració en decideixi la destitució fulminant.

Tamudo, un mes de baixa

L'Espanyol haurà de reaccionar, com a mínim durant un mes, sense el seu capità. Raúl Tamudo s'ha lesionat quan pressionava el porter de l'Sporting i ha hagut de deixar el camp abans d'hora. La lesió pinta malament. Trencament fibril·lar als isquiotibials de la cama esquerra. Encara li han de fer més proves, però el mes de baixa no li treu ningú. Tamudo ha abandonat Montjuïc amb crosses.