Christchurch

Un espanyol entre les víctimes del terratrèmol a Nova Zelanda, que ja són 113

La xifra de morts continua creixent a Nova Zelanda pel terratrèmol de 6,3 graus a l'escala de Ritcher. L'últim balanç oficial situa el nombre de víctimes en 113, entre les quals un espanyol. Els equips de rescat continuen treballant en la recuperació dels 200 desapareguts tot i les poques possibilitats que continuïn amb vida. Tot i això, encara hi ha llum per a l'esperança. Tres dies després del sisme s'ha aconseguit rescatar amb vida un home atrapat entre la runa, tot i que per a això s'han vist obligats a amputar-li les cames. Per fer-ho han hagut d'utilitzar el que tenien a mà: una navalla suïssa i poc equip mèdic.

Actualitzat
Un espanyol figura entre les víctimes del terratrèmol de Christchurch, a Nova Zelanda. Ho ha confirmat el Ministeri d'Afers Exteriors, que no ha volgut revelar-ne la identitat tot i apuntar que el cònsol ja ha informat la família de la víctima.

L'últim balanç del sisme de 6,3 graus és de 113 persones mortes i encara hi ha gairebé 200 desapareguts.


Salvat per una amputació amb navalla

Els equips de rescat destinats a Christchurch, Nova Zelanda, han aconseguit rescatar una persona tres dies després del terratrèmol. Es tracta d'un home, Brian, de 52 anys, que va quedar sota la runa i tenia les cames atrapades. Els serveis d'emergències han hagut d'improvisar una complicada operació per amputar-li les cames. La situació era extrema i l'home estava a punt de morir; per això han fet servir el que tenien a mà: una navalla suïssa.

Un dels metges que ha intervingut en l'operació ha explicat a un diari local que "no hi havia cap altra opció. Bàsicament el procediment s'ha fet amb una navalla suïssa. Sé que sona terrible, però era tot el que teníem".

La persona encarregada de fer l'amputació va ser una metgessa escollida perquè era prou petita per maniobrar en l'espai de què disposaven sota la runa. En total la intervenció ha durat més de cinc hores i en l'últim tram s'ha utilitzat una serra de metall d'un constructor. Un anestesista ha ajudat a pal·liar el dolor de Brian, però sense l'equip necessari per estalviar-li tot el patiment.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut