Jaciment de San José (Foto: EFE)
Els 33 miners han estat atrapats durant 17 dies. (Foto: EFE)
Santiago de Xile

Un esfondrament en una mina de Xile deixa atrapats 33 miners

Almenys 33 persones han quedat atrapades a l'interior d'una mina pròxima a la ciutat de Copiapó, al nord de Xile per un esfondrament que es va produir a 300 metres de profunditat al jaciment de San José. Els equips d'emergència encara no han pogut treure els miners i s'han suspès les tasques de rescat pel perill que hi hagi més esfondraments.

Actualitzat
Es creu que els miners podrien haver trobat un refugi amb menjar i oxigen, però les possibilitats de poder-los treure amb vida s'esgoten cada hora que passa.

A més, els equips d'emergències han hagut de suspendre les feines de rescat pel perill que es produeixin més esfondraments; han fracassat en l'intent de fer-los arribar oxigen i ara es busquen altres maneres de rescatar-los, com l'ús d'un pou de ventilació o una rampa d'accés.

El president de Xile, Sebastián Piñera, s'ha reunit amb un grup de familiars dels 33 miners per donar-los suport. El president els ha assegurat que el govern farà tot el possible per "no deixar-los sols".

D'altra banda, l'empresa propietària de la mina ha admès que les possibilitats d'establir un contacte ràpid amb els miners atrapats són escasses.


Anar al contingut