País Basc

Un ertzaina ferit en explotar un dels detonadors de les bombes desactivades a Getxo

Un ertzaina ha quedat ferit aquest dilluns al matí quan manipulava un dels detonadors de les bombes que ETA va col·locar ahir davant del jutjat de Getxo. L'agent, que han hagut de traslladar a l'hospital, estava analitzant les bombes desactivades aquest diumenge quan n'ha esclatat una a les mateixes dependències de l'Ertzaintza. L'agent hauria perdut tres dits d'una mà. Un altre agent ha rebut l'alta després de comprovar que un otorinolaringòleg ha comprovat no tenia cap lesió. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha alertat que ETA intentava una "massacre" amb aquests explosius.

Actualitzat

L'ertzaina, amb tres dits amputats, ha estat traslladat a l'Hospital de Cruces de Bilbao, on hi ha la unitat especialitzada de cremats.

L'agent de la policia basca ha quedat ferit quan manipulava un dels detonadors de les bombes que ETA va col·locar ahir a Getxo, uns explosius que porten cua. Van passar gairebé cinc hores entre la desactivació de la primera i la segona bomba. No va ser fins passades les dues de la tarda que l'Ertaintza va descobrir un segon artefacte en revisar les cintes de les càmeres de seguretat que hi ha al voltant dels jutjats de Getxo. Els agents van comprovar com dues persones deixaven un objecte en una paperera. L'artefacte, compost per tres quilos de cloratita, metralla i un temporitzador, va ser desactivat per la policia basca. Per la zona on es va localitzar la bomba, però, hi van passar nombrosos agents de l'Ertzaintza, periodistes i responsables institucionals, com el conseller de Justícia, Joseba Azkarraga.

Coincidint amb la notícia que un ertzaintza havia quedat ferit, Rubalcaba ha alertat que ETA intentava una "massacre" amb les dues bombes de Getxo. Segons ha assegurat, la banda terrorista buscava un "assassinat indiscriminat". A més, el ministre s'ha mostrat convençut que ETA continuarà intentant cometre atemptats.

D'altra banda, el Departament d'Interior del govern basc ha confirmat que el segon artefacte era una bomba trampa per atemptar contra els agents que estiguessin desactivant la primera bomba o les persones que hi hagués a la zona.

A un quart de set del matí, una trucada en nom d'ETA al servei d'emergències havia avisat de la col·locació d'una bomba al jutjat i de la seva explosió mitja hora més tard. Poc després, l'Ertzaintza va localitzar a l'entrada dels jutjats una bossa amb una olla amb cinc quilos de cloratita que va ser desactivada cap a les nou del matí.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut