L'alcalde en funcions de Badalona, Xavier Garcia Albiol
L'alcalde en funcions de Badalona, Xavier Garcia Albiol
Badalona

Els 6.000 vots que estaven pendents d'escrutar a Badalona mantenen els resultats

Guanyem Badalona en Comú, la segona força, anuncia que estan disposats a encapçalar un projecte alternatiu d'esquerres que desbancaria Garcia Albiol del govern municipal

RedaccióActualitzat

Un dels municipis on els pactes poden acabar decidint el color de l'alcaldia és Badalona. Aquí el Partit Popular de Xavier Garcia Albiol -tot i ser el més votat- es queda amb deu regidors, un menys que a les anteriors eleccions, i el pacte entre la resta de forces el pot desbancar del govern municipal. I és que Guanyem Badalona en Comú, la segona força, ha anunciat que estan disposats a encapçalar un projecte alternatiu d'esquerres.

Finalment, el Ministeri de l'Interior ha donat per acabat el recompte a Badalona, i els 6.000 vots que hi havia pendents de comptabilitzar per un error informàtic no han fet variar els resultats. Es tractava d'uns vots procedents de 15 taules electorals de Llefià, el barri més gran i més poblat de Badalona, en què viuen persones de procedències molt diverses i on el Partit Popular va aconseguir més vots als comicis precedents.

Albiol podria aconseguir l'alcaldia si Ferran Falcó, de Convergència i Unió, s'abstingués en la votació. Però, en les primeres hores de negociacions, sembla que Falcó aniria a l'oposició i el pacte d'esquerres permetria la candidata de Guanyem, Dolors Sabaté, accedir a l'alcaldia. El PSC suma 4 regidors -cinc menys que en les anteriors eleccions-, Esquerra Republicana entra a l'Ajuntament amb 3 regidors, i Iniciativa per Catalunya perd un regidor i es queda amb dos.

CiU, per la seva banda, es manté al consistori badaloní amb dos regidors, la meitat dels que tenia, i, per primera vegada, amb un regidor, hi entra Ciutadans.

Anar al contingut